Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál. Elfogadom
Menü

DJI drónok a légiközlekedési baleset vizsgálatban

A pilótanélküli légijárművek területén tapasztalható robbanásszerű fejlődés, az egyre kifinomultabb technológiai megoldások lehetővé tették, hogy ezek az eszközök a mindennapi életünk részévé váljanak.

Alkalmazásuk sokfélesége segítségünkre lehet a napi munkavégzés során, akár csökkentve egy-egy feladat időszükségletét, vagy akár olyan új lehetőséget biztosítva, ami korábban nem állt rendelkezésre az adott területen.
 
Ennek jegyében cégünk UAV eszközöket biztosít a Honvédelmi Minisztérium részére, amely alapján Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztály munkáját DJI Mavic 2 Enterpise és Matrice 300 RTK drónok fogják segíteni. Az első eszközt Somogyi Zoltán ezredes vette át. A kezelők képzését is a MyActionCam kollégái végzik majd, mint az egyetlen hazai DJI szerviz- és oktatóközpont amely rendelkezik a katonai légügyi hatóság engedélyével.
 
Egy különleges esemény kivizsgálása során a magas szintű szakmai munkát nagyban felgyorsíthatja majd az új eszközök használata, amely a drónokon túl a payloadokra is kiterjed, mint a Zenmuse H20T gimbal és a Zenmuse L1 LiDAR rendszer.
 
 
Az eszköz alkalmazása az alábbi előnyökkel járhat egy baleseti helyszíni vizsgálat során:
  • azonnal rendelkezésre álló, jól áttekinthető, teljes helyzetképet biztosíthat a helyszínről;
  • olyan további adatokkal szolgálhat, melyek nem biztos, hogy a hagyományos vizsgálati módszerek alkalmazásával feltárhatók lennének;
  • lerövidítheti a felmérés idejét, ezzel csökkentve a vizsgálat időszükségletét és növelve annak hatékonyságát;
  • bonyolult, nehezen járható terepviszonyok esetén lehetővé teszi a nehezen vagy kockázatosan megközelíthető, illetve egészséget veszélyeztető helyek elérését is;
  • segítséget nyújt a helyszín teljes, jól kiértékelhető felmérésében;
  • minimális erőforrás igény mellett a rendszer alkalmazása egyszerű, könnyen elsajátítható, megfelelő gyakorlattal gyorsan használatba vehető.
Az eszközök feladatorientált használata kölcsönösen előnyös lehet, mivel ezzel a balesetvizsgáló állomány lehetőséget kap egy új, a kor technológiai színvonalát képviselő eszköz használatának elsajátítására. A tapasztalatok megosztásával pedig megfogalmazhatók lesznek azok, az alkalmazás sajátosságaiból eredő követelmények, melyek segítségével javaslatot lehet tenni a feladatrendszerhez jobban illeszkedő eszközre, vagy a konfiguráció olyan módosítására, ami jobban megfelel a feladatorientált igényeknek. Így a hasonló feladatkörben tevékenykedő, más állami alkalmazók munkájához is jobban illeszkedő rendszereket tudunk majd összeállítani.

Keresés

Árukereső.hu Árukereső.hu