Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál. Elfogadom
Menü

Bemutatkozik Zenmuse L1, és a Zenmuse P1

A DJI két újdonságot mutatott be az INTERGEO Digital kiállításon: a Zenmuse L1-et és a Zenmuse P1-et, melyekkel új szintre emelte - és sokak számára elérhetőbbé tette - a légi távérzékelést. Az új payloadok lehetővé teszik a DJI drónok szélesebb körben történő felhasználását a felmérések, a térképészet és a modellezés területén.

Zenmuse L1

A Zenmuse L1 három tengelyes stabilizátorán helyet kapott egy Livox LiDAR modul, valamint egy 20 MP-es állóképeket készítő kamera 1"-os CMOS szenzorral, melyek munkáját egy nagy pontosságú IMU teszi precizzé. Az L1 mechanikus zárral rendelkezik, amely a kiváló minőségű térképészeti felvételek készítéséhez nélkülözhetetlen. A DJI Enterprise drónjai közül a Zenmuse L1 használatát jelenleg a DJI Matrice 300RTK támogatja, a repülések tervezéséhez és a legprecízebb feldolgozáshoz a DJI Terra szoftver használata javasolt.

Az L1 kamerával egy átlagos repülés során, 50 méteres magasságból 2 km2-t lehetséges feltérképezni, akár centiméteres pontossággal. Repülés közben a pilóta élő előnézetet kap a létrehozott pontfelhőről, miközben a LiDAR modul másodpercenként 240 000 pontot rögzít, amely biztosítja az összes szükséges adat begyűjtését. A nagy pontosságú IMU lehetővé teszi, hogy a begyűjtött adatok a pontos pozícióhoz legyenek hozzárendelve.

A munkának a rossz idő sem szabhat határt, mivel az IP44-es besorolásnak köszönhetően az L1-el esős és ködös időben sem jelent akadályt a légi adatgyűjtés.

A DJI a Zenmuse L1-et a térképészet, az építészet, a földmérés, a katasztrófavédelem, a bűnüldözés, az energetika, a mezőgazdaság és az erdőgazdálkodás számára javasolja.

 


Zenmuse P1

A Zenmuse P1 egy kimondottan fotogrammetriához kialakított full-frame szenzottal szerelt  nagy érzékenységű kamera. A P1 kamerája 45 MP felbontású, 4,4 mikrométeres pixelmérettel, 0,7 másodpercenként képes fényképet készíteni. A Zenmuse P1 a DJI TimeSync 2.0 funkciójával rendelkezik, amely összehangolja a kamerát, a repülésvezérlőt, az RTK modult és a gimbalt, hogy ezek mind szinkronban legyenek egymással ezáltal sokkal precizebb felvételezést tesz lehetővé.

A full-frame szenzor három fix fókusztávolságú objektívet támogat: 24, 35, 50 mm-es objektíveket amelyek az X7 kameránál megismert DJI DL rögzítő rendszerét használják.

Egy átlagos repülés során 3 km2-es területet képes feltérképezni, centiméter pontossággal. A kamera 2D ortofotók, 3D térképek, 3D modellek és valós idejű térképészeti feladatok elvégzésére alkalmas. Annak érdekében, hogy az adott pillanatban rögzített adatok helyesek legyenek, a DJI bemutatta a “Fieldwork Report”-t*, amely áttekintést nyújt mindenről, ami éppen felvétel alatt áll. 

A DJI a Zenmuse P1 használatát topográfiai, kataszteri felméréshez, földméréshez, természeti erőforrások kezeléséhez, geológiai vizsgálatokhoz és katasztrófa helyszín modellezéséhez javasolja.

*Ez a funkció hamarosan elérhetővé válik.

Fotó: DJI

Keresés

Árukereső.hu Árukereső.hu