Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Visszamenőleg is kaphatnak C minősítést DJI drónok

Visszamenőleg is kaphatnak C minősítést DJI drónok

2 perc olvasási idő

Bizonyos DJI drónokhoz utólag is megszerezhető a C minősítés egy szoftver frissítés által.

Ahogy korábban már írtunk róla, 2024. január 1-től OPEN kategóriában, lakott területen belül, hivatalosan csak a C minősítéssel bíró drónok repülhetnek. 

Sokakban felmerült a kérdés, hogy mi lesz így a korábban vásárolt, C minősítéssel nem bíró drónjukkal?

A DJI-nál most lehetőség van rá, hogy Mavic 3 Enterprise, Thermal és Multispectral, valamint Matrice 30 Series drónodnak visszamenőleg C2 minősítést szerezz!

Ehhez az alábbiakat kell tenned:

  1. Legyen naprakész a drónod és távirányítód - telepítsd a legújabb frissítést!
  2. A frissítés után az applikáció automatikusan felkínálja a C2 minősítés lehetőségét. Válaszd ki!
  3. A DJI weboldalán add meg szállítási adataidat, mert postai úton fogják neked kiküldeni a matrica csomagot, amit majd fel kell ragasztanod.
  4. 1-2 héten belül megérkezik a 3 db matrica, amiket az utasításoknak megfelelően ragassz fel a drónodra. Ha a megfelelő matricák a megfelelő helyen vannak, fotózd le a drónt és töltsd fel a képet az ehhez kapott DJI linken.
  5. Ha ez mind kész, már csak várnod kell a DJI jóváhagyására és pár napon belül megkapod a módosított tanúsítványt a drónodhoz.

 

Ha menet közben elakadtál, nézd meg a Drone Hungary korábbi videóját C minősítés megszerzése témában:

 

 

Sajnos nem minden drón esetében működik a fenti módszer. A 2022 előtt gyártott drónok hardveresen nem felelnek meg az uniós követelményeknek, ezért a szoftverfrissítéssel nem szerezhető meg hozzájuk a C minősítés.

Keresés