Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Nagy változás előtt áll a mezőgazdasági iparág.

Nagy változás előtt áll a mezőgazdasági iparág.

Megjelent a Drónokkal végzett permetezésről szóló rendelet! Az Agras drónoknak is folyamatban van a típusminősítése...

 

 

A szervizeléstől a rendszeres karbantartásig

 

Szervizeseink és a minősítéseikMyactioncam a drón és kameraspecialista, a DJI által jóváhagyott magyarországi drónjavító központ. Csapatunk drónok javításával és karbantartásával már a Phantom 1 óta, mezőgazdasági aspektusban pedig az MG1 sorozat óta foglalkozik, amivel már közel 10 éves tapasztalatot tudhatunk hátunk mögött. Technikusaink - akiket a DJI Kínában és Hollandiában is képzett - több ezer drónjavítást végeztek működésünk óta, így biztosan állíthatjuk, hogy az ország egyik legtapasztaltabb szervizeseivel találkozol bemutatótermünkben.

Gyártói jogosultságok

A gyártói jogosultságok megszerzése nem könnyű feladat, az adott drónt kívülről-belülről ismerni kell, hiszen csak így garantálható a pontos precíz munkavégzés. Szervizes munkatársaink rendelkeznek a Matrice 200 és 300-as, Phantom 4, teljes Mavic, valamint Agras MG és T széria javításához szükséges gyártói engedélyekkel. Összesen 15 féle képzést végeztek el a DJI-nál.

Jogszabályi háttér

Az új jogszabályi lehetőségek alapján a DJI mezőgazdasági drónok európai elosztóközpontjával együttműködésben készítjük elő az Agras termékcsalád típusminősítését a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem növényvédőgép vizsgáló laboratóriumában. Ez az alapja a DJI mezőgazdasági drónjainak magyar piacra történő szabályos bevezetésének.

Alkatrész ellátottság

Ami a javításokat és karbantartásokoat illeti, magyarországon egyedülálló alkatrész ellátottsággal rendelkezünk, illetve hozzáférünk a gyártó szervizrendszeréhez is. Ennek köszönhetően javításaink és karbantartásaink nagyon gyorsan és hatékonyan végezhetőek el. Az elért minősítéseinknek köszönhetően a DJI garanciális eseteiben is eljárhatunk. Karbantartó és javítóközpontunk a bemutatótermünk mellett a Budapest, Lechner Ödön fasor 2. szám alatt található, de országos kiszállással és, akár helyszíni javítással is állunk partnereink rendelkezésére.

Egyéb engedélyek, jogosultságok

A fentieken túl a legmagasabb katonai elvárásoknak megfelelően, rendelkezünk a katonai légügyi hatóság által kiadott működési engedéllyel is, amely alapján egyedülállóan jogosultak vagyunk az állami szervezetek pilótanélküli légijárműveinek szervizelésére, üzemben tartására valamint a távpilótáik képzésére is.

Indul a képzésünk

A jogszabályi háttér rendeződése után hamarosan elkezdődhetnek a növényvédelmi drónpilóta képzéseink is, ami forradalmasítani fogja a jelenlegi iparág működését.

További információkért látogass el az agro.myactioncam.hu weboldalra.

 

DJI Agras T20 szerelés

 

Az idén megrendezett AgroMash kiállításon bemutatott drónjainkkal kapcsolatban készített velünk interjút az Agroinform.hu amit lentebb olvashattok.

 

"A drónok ezer arca: roham tempóban nő a drónfelhasználási területek száma a mezőgazdaságon, erdőgazdálkodáson belül is. Lássuk, mik ezek!

A HRP és a MyActionCam közös standján jártunk az AGROmashEXPO-n, ahol Damak Ferenc, a HRP Europe üzletág-vezetője és a MyActionCam ügyvezetője kalauzolta körbe kollégánkat. A cégcsoport a DJI dróntechnológia mezőgazdaságban is hatékonyan használható megoldásait vitte ki a kiállításra, néhány hasznos ipari kiegészítővel megfűszerezve.

Nem mindegy, honnan és milyen drónt vásárolunk

Damak Ferenc elmondta, hogy ha dróntechnológiát szeretne valaki a mezőgazdasági vagy bármilyen vállalkozásában alkalmazni, fontos, hogy körültekintően járjon el a drón illetve a szállítópartner kiválasztásakor. Ez egy gyorsan fejlődő terület, ezért sokan jelennek meg a drónpiacon. Érdemes olyat választani közülük, aki megfelelően edukált és megfelelő támogatást nyújt. Ha pl. egy cég azt állítja, hogy a drón minden feladatra jó lesz és kizárólag ettől meg fog növekedni a hozam, akkor azt érdemes fenntartásokkal kezelni. Sokkal többrétű téma ez, nem árt a mélyére ásni.

A választás és a hozamra gyakorolt hatás több tényezőtől is függ, pl. hogy

  • milyen kultúrában,
  • milyen környezetben szeretné használni a gazdálkodó,
  • milyen gépparkkal rendelkezik már,

hiszen a drónok beleilleszkednek egy ökoszisztémába, nem pedig kiváltják a klasszikus megoldásokat.

Milyen feladatokra keresnek drónt a mezőgazdasági ügyfelek?

A mezőgazdasági területről érkező ügyfelek közül

  • van, aki a kijuttatást szeretné drónokkal végezni,
  • mások a drónos monitoring iránt érdeklődnek,
  • gyakran előfordul, hogy a felhasználónak fontos szempont a káresemények megelőzése vagy biztosítási események dokumentálása és erre keres légi megoldást (hiszen sokszor a terület szélén állva kevésbé állapítható meg a kár mértéke, mint a levegőből),
  • az erdészet és faipar területéről is sok érdeklődés érkezik, ahol a falopás okoz a partnereknek jelentős problémát, a hőkamerás és ipari drónok segítenek tetten érni az elkövetőket.

Drónok több méretben

A cég az AGROmashEXPO-ra számos méretben készült drónokkal. A legkisebb kompakt, összecsukható példánytól, amely többek között a már említett fatolvajok felkutatására is használható, a kicsit nagyobb, térképészeti kialakítású vagy a növényi stresszek nyomait kutató drónokon át egészen a több méretben kapható permetezőkig minden típus megtalálható a HRP Europe Kft. kínálatában.

Tekintsd meg videónkat, és ha felkeltette érdeklődésedet, látogasd meg az agro.myactionam.hu weboldalat, amelyen részletesen megismerheted a DJI mezőgazdasági drónmegoldásait."

 

Interjú Damak Ferenccel

Forrás: Agroinform.hu

Keresés