Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

ÖSSZEHASONLÍTOTTUK A DJI MAVIC 3T DRÓNT AZ ELŐDJÉVEL A MAVIC 2 ENTERPRISE ADVANCED-AL

ÖSSZEHASONLÍTOTTUK A DJI MAVIC 3T DRÓNT AZ ELŐDJÉVEL A MAVIC 2 ENTERPRISE ADVANCED-AL

A DJI Mavic 3 Thermal és a Mavic 2 Enterprise Advanced drónok részletes összehasonlítása.

Tudd meg, hogy a Mavic 3T miért jelent előrelépést az M2EA-hoz képest, és hogyan használható közbiztonságra, bűnüldözésre és ellenőrzésre.

A Mavic 3 Thermal a DJI új generációs, könnyű, hordozható, több szenzoros drónja; Az M2EA-hoz képest az M3T többek között hosszabb akkumulátor-üzemidővel rendelkezik, támogatja a hibrid zoomolást és kompatibilis a DJI FlightHub 2-vel;
Mindkét drón képes vizuális és hőtani adatok rögzítésére; A Mavic 3T-t az M2EA utódjaként hirdetik, és olyan műveletekhez használható, mint a közbiztonság, a keresés és mentés, valamint az ellenőrzés.
Legyen szó gyors vészhelyzeti reagálásról vagy a légi ellenőrzéshez szükséges hordozhatóságról - a könnyű drónok nélkülözhetetlen részét képezhetik egy UAS vállalati programnak.

DJI Mavic 3 Enterprise bemutatóvideó

 

Egészen a közelmúltig a DJI Mavic 2 Enterprise Advanced volt az iparág vezető kompakt drónja, amely a teljesítményt a hordozhatósággal ötvözte.

Forrás: Heliguy

Most azonban a DJI kiadta a DJI Mavic 3 Thermal-t, amelyet a Mavic 2 Enterprise sorozat utódjaként emlegetnek. A kompakt, többkamerás drónok új generációja az M2EA legfontosabb jellemzőinek nagy részét - mint például a 640 x 512-es radiometrikus hőérzékelőt - tartalmazza, de döntő mértékben javul más lényeges területeken, mint például a megnövelt repülési idő és a nagyobb zoom.   

Ebben a cikkben a M3T továbbfejlesztett képességeit mutatjuk be, összehasonlítva az M2EA-val, és igyekszünk segíteni eldönteni, hogy a Mavic 3 Thermalba érdemes-e befektetni a közbiztonsági, keresési és mentési, valamint ellenőrzési feladatokhoz.

Mellékesen megjegyezzük, hogy a DJI Mavic 3 Thermal a DJI Mavic 3 Enterprise mellett került piacra, amelyet nagy pontosságú földmérésre és ellenőrzésre terveztek. 

Mavic 3 Thermal Vs Mavic 2 Enterprise Advanced:

Fő specifikációk
Az alábbi táblázat a drónok néhány kulcsfontosságú specifikációját mutatja be.

Tulajdonságok Mavic 3 Thermal Mavic 2 Enterprise Advanced
Tömeg (tartozékok nélkül)     909g 920g
Kamera Wide + Tele + Thermal Wide + Thermal
Zoom 56x hybrid 32x digital
Maximális sebesség     21 m/s 20 m/s
Maximális repülési idő     45 mins 31 mins
Átviteli távolság (CE)     8km 6km
Akadályérzékelés Omnidirectional binocular vision system Forward/Rear/Downward binocular vision

 

DJI M3T Vs DJI M2EA: Kamera

Egy ilyen méretű drónhoz képest a Mavic 2 Enterprise Advanced erős képalkotási képességekkel rendelkezik, és a hőérzékelője érezhetően jobb, mint az elődjén, a Mavic 2 Enterprise Dualon lévő.

Ugyanígy az M3T is sokban osztozik az M2EA kameraspecifikációin, de rendelkezik néhány kulcsfontosságú fejlesztéssel, amelyek még jobb adatgyűjtést tesznek lehetővé.

Először is, a Mavic 3 Thermal három érzékelővel rendelkezik: Wide, Tele és Thermal. Ezzel szemben a Mavic 2 Enterprise Advanced Wide és Thermal érzékelőkkel rendelkezik. A két drón széles szenzora között nincs különbség a méretben vagy a felbontásban, de a 1/2"-os teleszenzorral kiegészítve a Mavic 3T kezelői nagyobb vizuális zoomot élvezhetnek: az M2EA 32x digitális zoomjához képest 56x hibrid zoomot biztosít. 

Ami a képi megjelenítést illeti, az M3T és az M2EA 4k30p videofelbontást kínál. Mindkét drón 640 x 512 @ 30Hz-es termikus felbontással van szerelve, ami lenyűgöző - különösen mindkét repülőgép méretéhez képest. Ami a termikus zoomot illeti, az M2EA 16x digitális zoomot érhet el, míg a Mavic 3T akár 28x digitális zoomra is képes.

Az alábbi táblázat áttekintést nyújt a kamera legfontosabb specifikációiról:

Tulajdonságok Mavic 3T M2EA
Kamera Wide + Tele + Thermal Wide + Thermal
Stabilizálás 3-axis motorised (tilt, roll, pan) 3-axis motorised (tilt, roll, pan)
Hőérzékelő felbontása     640 x 512 @ 30Hz 640 x 512 @ 30Hz
Hőmérési módszer Spot Meter & Area Measurement Spot Meter &Area Measurement
Hőrézékelő Digitális Zoom 28x 16x
Kamera érzékelő Wide: 1/2" CMOS
Tele: 1/2" CMOS
1/2" CMOS
Effektív felbontás Wide: 48MP
Tele: 12MP
Wide: 48MP
Zoom 56x hybrid zoom 32x digital zoom
Videó felbontás     4k30p 4k30p

 

Mavic 3 Thermal Vs M2EA: Teljesítmény és biztonsági jellemzők

A Mavic 3 Thermal és a Mavic 2 Enterprise Advanced nagyon jó képességű drónok, de a Mavic 3T rendelkezik néhány kulcsfontosságú fejlesztéssel.

A legjelentősebb a megnövelt repülési idő, amely 45 perc maximális repülési időt biztosít, szemben a Mavic 2 Enterprise Advanced 31 percével. Ez a többlet repülési idő lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy még több adatot gyűjtsenek egyetlen repülés során - ez különösen hasznos az olyan műveleteknél, mint a keresés és mentés, ahol minden másodperc számíthat.

Ezen felül a Mavic 3 Thermal az O3 Enterprise átvitel előnyeit élvezheti, így az átviteli hatótávolsága 8 km (CE), szemben a Mavic 2 Enterprise Advanced 6 km-es (CE) hatótávolságával, amely az OcuSync 2.0-t használja.

A Mavic 3T vezérlése az új DJI RC Pro Enterprise RC segítségével történik, amely egy intelligens 5,5 hüvelykes kontroller, 1000 nites, nagy fényerejű képernyővel, továbbfejlesztett CPU és GPU teljesítménnyel, valamint beépített mikrofonnal rendelkezik.

Ehhez képest az M2EA-t a DJI régebbi és eredeti Smart Controller-ével használják. A Mavic 3 Thermal néhány fejlett biztonsági funkcióval is rendelkezik, beleértve a minden irányú akadályérzékelést, az APAS 5.0 (felismeri a tárgyakat és megkerüli őket) és az Advanced Return To Home (automatikusan meghatározza a legjobb útvonalat hazafelé). 

További előny - különösen a közbiztonsági és kutató-mentő csapatok számára - a Mavic 3 Thermal kompatibilitása a FlightHub 2-vel: a DJI mindenre kiterjedő, felhőalapú drónüzemeltetési platformja, amely segít az átfogó, valós idejű helyzetfelismerésre és az egyszerűsített csapatkommunikáció megvalósítására.

Az alábbi táblázat áttekintést nyújt a legfontosabb teljesítményadatokról és biztonsági funkciókról:

Specifikációk Mavic 3 Thermal Mavic 2 Enterprise Advanced
Maximális repülési idő     45 min 31 min
Maximális sebesség     21 m/s 20 m/s
Maximális emelkedési sebesség     8 m/s (S-mode) 6 m/s (S-mode)
Maximális ereszkedési sebesség     6 m/s (S-mode) 5 m/s (Descend vertically)
7 m/s (Tilt)
Maximális repülési magasság a tengerszint felett  6000m 6000m
Maximális átviteli tartomány (CE)     8km 6km
Max szélsebesség ellenállás     12 m/s (Scale 6)

10 m/s (Scale 5)

GNSS BeiDou + Galileo + GPS

GPS + GLONASS

Belső tárhely Not supported 24GB
Akadályérzékelés     Omnidirectional binocular vision system;
Infrared sensor at the bottom of the aircraft
Forward/Rear/Downward binocular vision;
Left/Right single vision;
Up/Down infrared sensor  

 

Mavic 3T Vs M2EA: Design

Mindkét drón a DJI Mavic családból származik, így kialakításuk nagyon hasonló, azaz kicsi, könnyű és összecsukható - így rendkívül hordozhatóak.

A legfontosabb méret különbségek a két drón között:

Méretek Mavic 3 Thermal Mavic 2 Enterprise Advanced
Tömeg (tartozékok nélkül)     920 g 909 g
Méretek (hosszúság x szélesség x magasság)  Összehajtott: 221 x 96.3 x 90.3 mm
Kihajtott: 347.5 x 283 x 107.7 mm
Összehajtott: 214 x 91 x 84mm
Kihajtott: 322 x 242 84mm
Átlós távolság 380.1 mm 354 mm

 

A Mavic 3 Thermal és a Mavic 2 Enterprise Advanced rögzített hasznos teherrel rendelkezik, azonban a tartozékok továbbra is a repülőgép tetejére szerelhetők.

Mindkettő kompatibilis olyan tartozékokkal, mint a hangszóró és az RTK modul. Az M2EA egy reflektor tartozékkal is rendelkezik, amely alapfelszereltségként járt a drónhoz. Jelenleg a Mavic 3 Thermalhoz nem érhető el hivatalos DJI spotlámpa, de elképzelhető, hogy egy harmadik féltől származó megoldás is hamarosan elérhető lesz.

A Mavic 3 Thermal beépített villogó jelzőfénnyel rendelkezik, ezért a tartozékkal együtt használható. Ezzel szemben a jeladó az M2EA önálló modulja, így nem használható egy másik kiegészítővel, például a hangszóróval vagy az RTK-modullal együtt.

Mindkét drónnál az RTK modul kiegészítő (külön megvásárolható) képes centiméteres repülési helymeghatározási pontosságra.

Az RTK modult leszámítva a Mavic 2 Enterprise Advanced esetében a hangszóró, a reflektor és a jelzőfény alapfelszereltség része, míg a Mavic 3 Thermal esetében a hangszórót és az RTK modult külön kell megvásárolni.

DJI Mavic 3 Thermal Vs Mavic 2 Enterprise Advanced: Összefoglaló

Amikor a DJI 2018-ban először bemutatta a Mavic 2 Enterprise sorozatot, ez az új vállalati repülőgépcsalád forradalmi volt - rengeteg képességet pakolt egy apró vázba a gyártó. A sorozat tovább fejlődött, és 2020-ban a nagy teljesítményű Mavic 2 Enterprise Advanced-ben csúcsosodott ki, továbbfejlesztett képminőséggel, különösen a hőérzékelővel. 

Folytatva az innovációt, a DJI kiadta a Mavic 3 Thermal-t, amely tovább bővíti ennek a hordozható, könnyű, több szenzoros repülőgépsorozatnak a képességeit.

A Mavic 3T pedig több repülési idővel, nagyobb vizuális zoomtartományával, továbbfejlesztett biztonsági funkciókkal és a DJI FlightHub 2-vel való kompatibilitással egy komoly előrelépést jelent az M2EA-hoz képest, a közbiztonsági, keresési és mentési, valamint ellenőrzési feladatokhoz.

Forrás: Heliguy

Keresés