Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Minden, amit érdemes tudni a DJI új multispektrális képalkotó drónjáról

Minden, amit érdemes tudni a DJI új multispektrális képalkotó drónjáról

A Mavic 3, Mavic 3 Cine, Mavic 3 Enterprise és Mavic 3 Classic után egy új taggal bővült a DJI Mavic 3 dróncsalád: a Mavic 3 Multispectral-al, más néven Mavic 3M drónnal. Ahogy a neve is mutatja, a Mavic 3 ezen változata multispektrális képalkotó rendszerrel van felszerelve.

A Mavic 3M képes a termésnövekedéssel kapcsolatos részletes információk rögzítésére. A Mavic 3M drón a precíziós mezőgazdasággal foglalkozó gazdálkodóknak és szervezeteknek szánják. Hasonlóan a Mavic 3 családhoz, a Multispectral változat is mindössze 951 grammot nyom, könnyen összecsukható, és egy közönséges táskába is elfér, így "bármikor és bárhol" használható.

Ugyanakkor az akkumulátor akár 43 perces üzemideje azt jelenti, hogy a drón egyetlen repüléssel akár 2 négyzetkilométeres területet is lefedhet.

Ami az adatgyűjtést illeti, a DJI új drónja kettő az egyben kamerarendszerrel gyűjti össze azokat az információkat, amelyekkel a gazdák jobb eredményeket érhetnek el a földeken.

Először is rendelkezik egy RGB kamerával, ami egy 4/3 hüvelykes CMOS és 20MP képérzékelő, ami mechanikus zárral rendelkezik, melynek maximális sebessége 1/2000. Továbbá van egy négy érzékelős multispektrális kamerája is, amely még pontosabb képet ad a termés állapotáról, mivel olyan részleteket érzékel, amelyeket az emberi szem nem képes látni.

E két kamera kombinálásával a DJI Mavic 3M olyan feladatokat képes végrehajtani, mint a nagy pontosságú légi felmérések, a termésnövekedés megfigyelése és a természeti erőforrások felmérése. A DJI szerint a drón kiegészítő alkalmazás-alapú funkciókat is ellát, például a termés rendellenességeit észlelő és intelligens elemzéseket végző automatikus szántóföldi felderítés. Ez lehetővé teszi, hogy egyetlen személy akár 70 hektárnyi földterületet is könnyedén kezelhessen.

Érdemes kiemelni azt is, hogy a DJI Mavic 3M tartalmaz egy RTK modult a centiméteres szintű pozicionáláshoz. A dróngyártó elmagyarázza, hogy a drón, annak kamerái és az RTK-modul mikroszekundumos szinten van szinkronizálva, hogy pontosan megkapja az egyes kamerák képalkotó központjának pozícióinformációját. Ez azt jelenti, hogy az új DJI drón földi ellenőrző pontok használata nélkül is képes felméréseket végezni.

Ezenkívül a Mavic 3M fel van szerelve O3 videoátvitellel, amely két csatornás adójeleket és négy csatornás vevőjeleket integrál, és támogatja a 15 km-es ultrahosszú átviteli távolságot. És ahogy az egy Mavic 3 dróntól elvárható, a multispektrális iteráció is fel van szerelve minden irányú akadályérzékeléssel, hogy minden irányban felismerje és kikerülje az akadályokat.

 

A DJI Mavic 3 Multispectral bevezetése világszerte segíteni fogja a gazdákat abban, hogy javítsák termelésük minőségét és hatékonyságát, csökkentsék költségeiket és növeljék jövedelmüket, miközben elősegítik a modern mezőgazdaság fejlődését.

Kérj ingyenes konzultációt és visszahívást!:


Keresés