Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Mavic 3 Pro vagy Mavic 3 Classic: Melyik DJI drónt érdemes megvásárolni?

Mavic 3 Pro vagy Mavic 3 Classic: Melyik DJI drónt érdemes megvásárolni?

A frissen megjelent Mavic 3 Pro az első három kamerával rendelkező drón a DJI zászlóshajó Mavic 3 sorozatában. Nézzük meg, hogyan állja meg a helyét a DJI legújabb drónja az eredeti Mavic 3 és Mavic 3 Classic mellett.

A Mavic 3-t először 2021 novemberében jelentették be, és azóta az egyik legsikeresebb hordozható drón a DJI-től. A Mavic 3 Classic egy évvel később csatlakozott a palettához, mint egy megfizethetőbb alternatíva, míg az új Pro verzió (amely ugyanannyiba kerül, mint az eredeti Mavic 3) csak mostanában kezdődött el az értékesítése a vásárlóknak.

A több mint 40 perc maximális repülési idővel mindhárom drón lenyűgöző képeket készít a nagy teljesítményű Hasselblad fő kamerájuk segítségével. Azonban minden modell másképp van felszerelve.

Nézzük meg a kamera specifikációkat alább:

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Classic

4/3 CMOS Hasselblad kamera
1/1.3-inch CMOS Medium Tele kamera
1/2-inch CMOS Tele kamera

4/3 CMOS Hasselblad kamera
1/2-inch CMOS Tele kamera

4/3 CMOS Hasselblad kamera

Hasselblad kamera: 20 MP
Medium Tele kamera: 48 MP/12 MP
Tele kamera: 12 MP

Hasselblad kamera: 20 MP
Tele kamera: 12 MP

20 MP

Hasselblad Natural Colour Solution (HNCS)/D-Log/D-Log M/HLG

Normal/D-Log/HLG

Normal/D-Log/HLG

 

Ahogy a DJI elmagyarázza, a Mavic 3 Classic rendelkezik egy 4/3 CMOS Hasselblad kamerával, és nem támogatja a gimbal zárolás funkciót. A Mavic 3-nak viszont két kamerája van: egy Hasselblad kamera mellett egy 162 mm-es telekamera is található, és támogatja a gimbal zárolását. Az új Mavic 3 Pro pedig az egyetlen DJI fogyasztói drón, amely három kamerával rendelkezik. Egy Hasselblad kamera és egy fejlettebb 166 mm-es telekamera mellett egy egyedi 70 mm-es telekamera is található.

És bár egy 70 mm-es telekamera elsőre jelentéktelennek tűnhet, jelentős előnyt nyújt a fotósoknak és videósoknak is. Ez az új kamera az anyagot jelentősen nagyobb térbeli tömörítéssel rögzíti, ami segít jobban kiemelni a tárgyat bonyolult környezetben, és hangsúlyozza a tárgy kapcsolatát környezetével.

Továbbá, a Mavic 3 Pro sorozatnak az a további előnye, hogy támogatja különböző szín módokat, beleértve a Hasselblad Natural Color Solution (HNCS), a D-Log, a D-Log M és az HLG módot. Ezek a szín módok nagyobb kép részleteket őriznek meg, és egyszerűsítik a színkorrekciót a utófeldolgozás során.

Az alábbi képek szépen bemutatják a Mavic 3 Pro három kamerájának képességeit:A Mavic 3 Pro-nak óriási előnye, hogy simább és természetesebb átmeneteket érhetnek el a különböző fókusztávolságok között, amelyhez csak a DJI Fly alkalmazásban egy érintéssel történik. Így gazdagabb történetmesélő szögek rögzítése és a felvételek filmesebbé tétele könnyedén elvégezhető.

A drón tervezésére térve, érdemes tudni, hogy a Mavic 3 Pro kissé nehezebb, mint a Mavic 3 Classic és a Mavic 3. Ez érthető a frissen hozzáadott közepes telekamera miatt. Azonban a Pro verzió továbbra is megtartja a hordozható méretet és dizájnt, tehát könnyedén elhelyezhető egy hátizsákban vagy utazótáskában.

Itt van egy pillantás a specifikációkra:

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Classic

958 g

895 g

895 g

Összecsukva (propellerek nélkül): 231.1×98×95.4 mm
Kinyitva (propellerek nélkül): 347.5×290.8×107.7 mm

Összecsukva (propellerek nélkül): 221×96.3×90.3 mm
Kinyitva (propellerek nélkül): 347.5×283×107.7 mm

Összecsukva (propellerek nélkül) 221×96.3×90.3 mm
Kinyitva (propellerek nélkül) 347.5×283×107.7 mm

DJI RC

DJI RC-N1

DJI RC-N1

 

Fontos megjegyezni, hogy ezeknek a drónoknak a standard verziója nem ugyanazzal a távirányítóval érkezik. Míg a Mavic 3 Pro standard verziója tartalmazza a DJI RC-t, addig a Mavic 3 és a Mavic 3 Classic drónok eredetileg a DJI RC-N1 távirányítót tartalmazzák.

Az RC-N1-hez képest a legnagyobb előnye a DJI RC-nek az integrált 5,5 hüvelykes HD kijelző. Ez lehetővé teszi, hogy a Mavic 3 Pro-t azonnal használd anélkül, hogy szükség lenne egy okostelefon csatlakoztatására. A DJI RC kijelzője arra lett tervezve, hogy a közvetlen napfényben is tisztán látható legyen, és előre telepítették rá a DJI Fly alkalmazást.

Eközben fontos tudni, hogy a három drón repülési teljesítménye, videóátvitel és akadályok érzékelése azonos.

Nézd meg az alábbi összehasonlító táblázatot:

DJI Mavic 3 Pro

DJI Mavic 3

DJI Mavic 3 Classic

Minden irányban történő akadályérzékelés

Minden irányban történő akadályérzékelés

Minden irányban történő akadályérzékelés

DJI O3+: Up to 15 km
1080p/60fps live feed

DJI O3+: Up to 15 km
1080p/60fps live feed

DJI O3+: Up to 15 km
1080p/60fps live feed

6,000m maximális felszállási magasság

6,000m maximális felszállási magasság

6,000m maximális felszállási magasság

 

Az összes modell több érzékelőkamerával rendelkezik, amelyek széles észlelési tartományt biztosítanak, lehetővé téve a drón számára, hogy korábban reagáljon az akadályokra. A Mavic 3 sorozat akár jól megvilágított környezetben is nagyobb sebességgel és simasággal képes kikerülni az akadályokat, ezáltal stabil felvételt biztosítva oldalirányú vagy hátrafelé történő repülés közben is. Fontos továbbá, hogy mindezek közben a repülés biztonságát is fenntartja.

Összefoglalva, a Mavic 3 Pro ideális választás lenne, ha profi szintű alkotó vagy, és vonzó ajánlatot szeretnél kapni egy olyan drónra, amelyen három kamera található. Ha pedig szeretnéd kihasználni a gazdaságos 4/3 CMOS Hasselblad kamera erejét, akkor válaszd a Mavic 3 Classic-ot. Az eredeti Mavic 3 jelenleg sem ár- sem funkcióelőnye miatt nem ajánlott új felhasználóknak.

Keresés