Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Insta360 X4 vs Insta360 X3: Mi az újdonság?

Insta360 X4 vs Insta360 X3: Mi az újdonság? Ahogy belépünk a 360°-os kamerák új korszakába az Insta360 X4-el, lehet, hogy kíváncsi vagy, mi újdonságot hozott a legújabb X sorozat tagja.

Teljesen érthető! Az Insta360 X3 hatalmas népszerűségnek örvend a 2022 szeptemberi megjelenése óta (több mint 1 millió darabot értékesítettek világszerte), és továbbra is kiváló választás, így érdemes kiemelni, mi az új az X4-ben.

Az Insta360-nál nagy hívei annak, hogy feszegetik a lehetőségek határait, és minden új kiadásnál igazán kiemelkedő funkciókat kínálnak. Nincsenek itt jelképes frissítések! Ezt szem előtt tartva nézzük meg a részleteket, hogy pontosan mi az új az X4-ben az X3-hoz képest, és miért lehet érdemes fontolóra venni a frissítést.

Teljes összehasonlítás:

Specifikációk Insta360 X4 Insta360 X3
Max. 360°-os videófelbontás 8K30fps & 5.7K60fps 5.7K30fps
Max. 360°-os lassított felvétel felbontása 4K100fps 3K100fps
Max. széles látószögű felbontás/képkockasebesség 4K60fps 4K30fps
5nm AI chip ×
Bitráta 200 Mbps 120 Mbps
Me mód 4K30fps, 2.7K120fps 1080p60fps
Üzemidő (5.7K30fps, labor körülmények) 135 perc = 67%-kal hosszabb 81 perc
Érintőképernyő 2,5" érintőképernyő magas szilárdságú Corning® Gorilla® üveggel 2,29" érintőképernyő edzett üveggel
Strapabíróság Eltávolítható lencsevédők két kiadásban: Standard és Premium Ragadós lencsevédők (nem eltávolítható)
Timelapse 11K 8K
TimeShift 8K 5.7K
Bullet Time 5.7K120fps, 3K240fps 4K@120fps, 3K@180fps
Akkumulátor mérete 2290mAh 1800mAh
Ár 229.900 Ft 196.900 Ft

(2024.06.05-ei árak kerültek feltüntetésre)

 

Látod azt az új AI Chipet?

Van egy nagy oka annak, hogy az X4 jobb képminőséget, energiahatékonyságot és fokozott teljesítményt tud nyújtani minden területen. Ez az újonnan hozzáadott 5nm AI chipnek köszönhető, amely az X4-et új magasságokba emeli.

Az 5nm-es AI chip bevezetése az Insta360 X4-ben jelentős előrelépést jelent az akciókamerák technológiájában. Ez a chip nemcsak kisebb, hanem lényegesen hatékonyabb is, 140%-os számítási teljesítménynövekedést mutatva. Ez a hatalmas növekedés lehetővé teszi, hogy az X4 több adatot kezeljen egyszerre, ami elengedhetetlen a kamera nagy felbontású és képkockasebességű támogatásához.

Az X4 kettős érzékelőjével kombinálva a pixel szám négyszeresére növekszik. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a teljes pixelmintavételt lenyűgöző 11K felbontásban, amit a chip aztán felhasznál a valódi 8K panorámavideó túlmintavételéhez és kódolásához. Az eredmény? Élesebb, részletgazdagabb képek, amelyek életre keltik kalandjaidat, mint még soha.

Itt kezdődik a 8K korszak.

Az X4 fokozza a dolgokat 8K30fps 360°-os videóképességeivel. Ez jelentős előrelépés az X3 5.7K-hoz képest, élesebb, részletgazdagabb felvételeket nyújtva, amelyek valódi fejlesztések, különösen az utómunka során. Újra keretezni a felvételeket anélkül, hogy veszítenél azok minőségből? Abszolút lehetséges.

És ha a lassított felvétel a te világod, az X4 még jobb opciókat kínál. Az 5.7K most 60fps, a 4K pedig lenyűgöző 100fps sebességgel, minden akciódús pillanatot mesterművé varázsolva.

Jobb védelem, mint valaha.

Sokat dolgoztak az Insta360-nál azon, hogy jobb védelmet kínáljanak az X4 számára, amely nem rontja a felvételek minőségét. Bemutatjuk az eltávolítható lencsevédőket, amelyek két különböző kiadásban érhetők el: Standard (a dobozban) vagy Premium (rendkívül tartós edzett üveg, külön megvásárolható).

Könnyedén kezeli a bukkanókat! Az X3 fix ragadós lencsevédőivel ellentétben ezek könnyen fel- és leszerelhetők, így biztonságban tarthatod a kamerádat, bármilyen vad kalandokban is vagy. Az UI-ban is találhatsz olyan opciókat, amelyek automatikusan felismerik, ha lencsevédőt használsz a felvételedhez vagy sem.

Van még egy jó hír is: az X4 egy erősebb 2,5"-os érintőképernyővel érkezik, amely Corning® Gorilla® üveggel van erősítve. A képernyő tartósabbnak és felhasználóbarátabbnak érződik az X3 2,29"-os paneljéhez képest. Akár menet közben állítod be a beállításokat, akár visszanézed a felvételeidet, ez a képernyő lépést tart az igényeiddel!

Jobb használhatóság.

Az X4-en komoly új funkciók találhatók, amelyek az Insta360 Ace Pro legnépszerűbb újításai által inspirálódtak.

Íme, mi az új az X3-hoz képest:

Gesztusvezérlés: Köszönj a könnyebb vezérlésnek! Szó szerint. Emeld fel a kezed a felvétel indításához vagy leállításához, vagy mutass egy békejelet egy fotó elkészítéséhez. Tökéletes, ha kesztyűben mondjuk nem akarsz a gombokkal babrálni.

Felvétel törlése: Előfordult már, hogy elindítottad a felvételt, és azonnal tudtad, hogy elrontottad? Megoldottuk. Csak tartsd lenyomva a zárgombot a felvétel törléséhez és az utolsó felvétel törléséhez. Olyan, mint egy varázslatos visszavonás gomb a kamerádhoz!

Időzített felvétel: Állítsd be az X4-et, hogy ébredjen fel, készítsen egy felvételt, majd menjen vissza alvó módba. Ez a kis gyöngyszem tökéletes olyan felvételekhez, mint a napkelte vagy timelapse, miközben te még néhány extra óra alvási időt kapsz, vagy folytatod a kalandjaidat.

A motorosok legjobb barátja.

Indulunk? Az X4 néhány gyilkos frissítést kapott, amelyek jobbá teszik a kétkerekű felvételeidet:

Bluetooth headset támogatás: Beépített támogatást kapott a piacvezető motoros Bluetooth headsetekhez, mint a Cardo, Sena, Asmax, Airide és Lexinmoto. Így van, túlléptünk az AirPodokon (amelyeket, igen, még mindig támogatunk)! Mostantól kezelheted a felvételeidet anélkül, hogy egy ütemet is kihagynál.

Automata "dash" mód: Indítsd be a motorod, és az X4 automatikusan bekapcsol és elindítja a felvételt. Rögzítsd az akció minden pillanatát azonnal. Ez tökéletesen működik a Loop felvétellel, lehetővé téve az X4-nek, hogy saját műszerfal kamerád legyen, kártyahelyet és időt megtakarítva a hosszú felvételek görgetésekor.

Tökéletes társ a kétkerekűek számára!

Készen állsz az indulásra?

Az X4 jelentős előrelépést jelent a 360°-os kamerapiacon, natív 8K támogatással, magasabb képkockasebességgel, AI-alapú funkciókkal és nagyobb tartóssággal.

Valóban új szabványt állít fel az alkotók számára, hogy mit várhatnak el egy akciókamerától, zökkenőmentesen működve zsebméretű 360°-os akciókameraként vagy hagyományos akciókameraként az egylencsés módon keresztül. Akár az X3-ról frissítesz, akár új vagy az Insta360 családban, az X4 meggyőző érveket kínál arra, hogy belevágj és megtapasztald a legújabb fejlesztéseinket.

 

Forrás: Insta360.com

Keresés