Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál. Elfogadom
Menü

5.7K 360° vagy 4K Wide Angle? Mindkettő.

Az Insta360 One R kamera ötvözi a hagyományos sportkamerák és a szférikus látásmód előnyeit. Ahogy annak idején a GoPro elindította a Fusion kamerát a 360°-os piacon, most az Insta360 mutatja be első 4K-kompatibilis termékét, amely először hozza el a moduláris koncepciót a piacra.

Az Insta360 ONE R Twin Edition alapvető újítása tehát, hogy két külön kamerával érkezik, de valójában négy különálló részből áll; egy processzor modul (érintőképernyővel kiegészítve), egy akkumulátor alapmodul, egy ONE R 4K széles látószögű modul, és egy ONE R Dual-Lens 360°-os modul. A kamera egyszerűen a felhasználási célnak megfelelően állítható össze.

 

A képen elektronika, fényképezőgép, ülő, különböző láthatóAutomatikusan generált leírás

A 360°-os lencsét szilikon védősapkával szállítják, hogy védelmet nyújtson amikor a modul zsebben vagy táskában van. Ugyanez nem igaz a 4K modulra, de mivel ennek a lencséjén védőüveg van, így nem kell aggódunk az esetleges sérülés miatt.

Nem utolsó szempont, hogy a moduláris akciókamera egyik fő előnye, hogy annak összes eleme cserélhető, ha megsérül.  Az akkumulátor mindössze 1190 mAh kapacitású, bár egy 2380 mAh-os „Boosted Battery Base” hamarosan elérhető lesz extra kiegészítőként.

Figyelemre méltó, hogy akár a 360°-os, akár a 4K-os moduláris készüléket használjuk, az Insta360 ONE R mindkét esetben 5 méterig vízálló, de külön tokkal ez a határ akár 60 méterig is kitolható.

A processzor modul érintőképernyője kellő fényerejű, egyszerű hozzáférést biztosít a menüből történő vezérléshez. Bónuszként a kijelző modul megfordítható, így egy 180°-os csavarral „selfie” módba válthatunk. Az egység akár 360°-os-os előnézetet is biztosít, akár már felvételkészítés közben is, ami sokkal könnyebbé teszi a komponálást. A Video és a Photo mód közötti váltás nagyon egyszerű, de a kijelző apró mérete miatt az opciók kiválasztása néha sajnos problémát jelent.

 

A képen monitor, beltéri, ülő, számítógép láthatóAutomatikusan generált leírás

Az Insta360 ONE R okostelefon alkalmazáson keresztül történő üzemeltetése mellett hangvezérlés segítségével is működtethető, akárcsak a GoPro vagy a DJI akciókamerái.

A hasznos parancsok között szerepel a „Start recording” és a „Stop recording”, valamint néhány speciális vezényszó, mint például a „Mark it”, arra az esetre, ha használni szeretnénk a „Deep Track” funkciót, amely nyomon követi a témát - jellemzően egy személyt vagy állatot - és a keret közepén tartja azt. Ahogy az utóbbi években a 360°-os kameráknál szokásossá vált, az Insta360 ONE R segítségével is készíthetünk úgy videofelvételt, abból utólag egy általános szélesvásznú felvétel kinyerhető legyen.

 

 

Elméletileg ez azt jelenti, hogy semmiről sem fogunk lemaradni, mert később arra a részre összpontosíthatunk, amit előtérbe szeretnénk helyezni. A gyakorlatban azonban a 360°-os kamerák nem rendelkeznek elegendő felbontással ahhoz, hogy ezt hatékonyan meg is valósítsák.

Az Insta360 ONE R két halszem-optikájú lencséje együttesen 5,7K felbontású panorámaképeket készít, ami sok pixelnek tűnhet ugyan, mégsem hagy elegendő mozgásteret. Tehát annak ellenére, hogy az Insta360 ONE R rendelkezik „Auto Frame” funkcióval, és „AI” képfelismerő motorral, amely automatikusan beazonosítja és leköveti a témát, de csak alacsony felbontásban, így a 4K-képes kameramodul puszta jelenléte a dobozban nagyjából felülírja ezt a koncepciót.

 

Szintén sokaknak tetszeni fognak a „Pose Detection” és „Starlapse” funkciók, bár az átlagfelhasználónak valószínűleg a kamera legvonzóbb tulajdonsága, hogy a felvételeket az alkalmazásban szerkesztheti anélkül, hogy letöltené azokat a kameráról. Ez sok időt, akkumulátor kapacitást és tárhelyet takarít meg a telefonon a hatalmas videofájlok készítésékor.

RAW fotófájlokat és videofelvételeket is készíthetünk 100 Mbit/s sebességgel H.265 kódolással, kiegészítve 8x Slo-mo üzemmóddal.

A képen elektronika, beltéri, monitor, fekete láthatóAutomatikusan generált leírás

Mint már említettük, noha a kamera 360°-os videofelvétele 5,7K felbontású, nem gondoljuk, hogy ez elegendő ahhoz, hogy alapjául szolgáljon a rendszeres szélesvásznú videofelvétel készítéséhez. Sajnos erre még várnunk kell, amíg a 360°-os kamerák elérik a 8K vagy akár a 16K felbontást. Ezen kívül a csomag tartalmaz egy kiváló 4K modult szélesképernyős rögzítéshez.

Az Insta360 hattengelyű giroszkóp által biztosított FlowState képstabilizáló szoftvere csodákra képes, mindent rendkívül simavá téve, bár ez leginkább 4K/30 beállításnál érhető tetten. A FlowState használata (az Invisible Selfie Stick-kel kombinálva és a processzor modult „selfie mode”-ba állítva) vloggereknek szinte kötelező.

Számos szórakoztató használati mód létezik, például az „Auto TimeShift” (ami hyperlapse-et hoz létre) vagy a meglehetősen hatékony „Deep Track” üzemmód. Eközben az alkalmazás „FlashCut” automatikus szerkesztésével (AI képalkotó felismeréssel, amely automatikusan szerkeszti a felvételeket) egyszerűen állhatunk neki a felvételek feldolgozásának.

 

Minden felvétel - ideértve a HDR fényképeket is - szerkeszthető „Little Planet” vagy „Crystal Ball” módokban, és megosztható akár nem 360°-os felületen is.

Bónuszként a hangot akár a kamerán keresztül, akár fülhallgatón található mikrofonokon keresztül (például Apple AirPods) is rögzíthetjük.

Egyszerű és gyors a váltás a 4K és 360°-os elem között, és mindkét modul jól vizsgázik zord körülmények között és víz alatt is. A Selfie Stick nagyon jól működik, teljesen eltűnik a kész felvételek bármelyikéből, és rengeteg szórakoztató üzemmód és könnyen használható szerkesztési szolgáltatás található az alkalmazásban ahhoz, hogy az Insta360 ONE R készülékünk sok vidám percet szerezzen nekünk.

Az Insta360 ONE R nagyon megbízhatóan készít felvételeket mind a 4K, mind a 360 formátumban, azzal az apró szépséghibával, hogy a két halszem-lencse között a 360°-os felvételeken az illesztővonal néha látható.

Noha az Insta360 One R sok, a professzionális felhasználóknak is érdekes funkcióval rendelkezik, a komolyabb szinten alkotók inkább külön eszközöket használnak mind a 4K, mind a 360°-os képanyagok rögzítéshez. Mint ilyen, az Insta360 ONE R az átlagos felhasználók igényeinek tökéletes választás, amelyet könnyebb mind frissíteni, mind javítani, ha valamelyik modul megsérül.

Hamarosan elérhető lesz egy széles látószögű modul, amelyet a Leicával közösen terveztek, és ami egy 1 hüvelykes érzékelővel érkezik majd, amely képes lesz 5,3K/30 (és 19MP-es fényképek) felvételére f3.2-es lencsén keresztül.

Összegzésként: ha 4K-ban szeretne felvételeket készíteni, azzal a lehetőséggel, hogy 360°-os kamerára tudjon váltani anélkül, hogy két különálló eszközbe kellene beruháznia, akkor az Insta360 ONE R az, amibe érdemes befektetni.

Specifikáció:

 • tömeg: 130 g
 • méretek: 72 szé x 46 ma x 27 mé (mm)
 • 360º-os videó: 5,7K/30
 • szélesvásznú videó: 4K/60
 • hagyományos videó: 4000x3000/30 (4: 3), 3840x2160/60 (16: 9)
 • fotó: szférikus 12MP (4:3), 9MP (16:9)
 • moduláris lencsék: 4K széles látószögű Mod, Dual-Lens 360 Mod
 • audio: sztereo audió / külső mikrofonon keresztül
 • csatlakoztathatóság: Wifi, Bluetooth
 • alkalmazás: Insta360OneR
 • akkumulátor: 1190mAH lítium-ion
 • TimeWarp: 2x, 5x, 10x, 15x, 30x felvételi sebesség
 • időtartam: 0,5, 1, 2, 5, 10, 30 másodperc és 1, 2, 5 és 30 perces időközök
 • érintőképernyő: 3,25” LCD
 • vízállóság: 5 méter (tok nélkül)
 • GPS: GPS Smart Remote / Apple Watch segítségével
 • hangvezérlés: Igen
 • stabilizálás: FlowState (4K/30)
 • élő közvetítés: egy később firmware frissítéssel

 

Bejegyzésünk a t3.com portál írása alapján készült.

A kamerát a MyActionCam webáruházában tudod megvásárolni:

Az Insta360 ONE R kamera kiegészítőiért görgess az oldal végére

Tartalomhoz tartozó címkék: Insta360 ONE R kamera

Keresés