Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Insta360 Go 3 áttekintés: Egy kamera, amiben több a lehetőség, mint gondolnád.

Insta360 Go 3 áttekintés: Egy kamera, amiben több a lehetőség, mint gondolnád.

4 perc olvasási idő

Egyedi felvételeket készíthetsz, de vajon felkészültél a feladatra?

Nagyon szerettük az Insta360 Go 2-t, amikor megjelent, de azóta több időt töltöttünk az Insta360 X3-mal. Egy 360 fokos kamera használata biciklin, de szinte minden felhasználási mód során sokkal jobb, mint mondjuk a Go 3, legalábbis a legtöbb embernek. A frissítések könnyebbé tették a kamera használatát, de az alapok nem változtak. Elképesztő dolgokat tehetsz az Insta360 Go 3-mal, de ehhez szükséged van a kreativitásra és az időre a szerkesztéshez.

Előnyök

 • Saját képernyő az action modulban
 • Hatékony tartószerkezet
 • Könnyen használható telefonos szerkesztő szoftver
 • Hatékony képstabilizáció

Hátrányok

 • Hiányzik a 4K felbontás
 • Nem bővíthető tárhely
 • Slowmotion felbontása alacsony
 • Relatíve magas ajánlott fogyasztói ár

Műszaki adatok: Insta360 GO 3

 • Videófelbontás: 2,7K: 2720x1536 @ 24/25 / 30fps, 1440P: 2560x1440 @ 24/25 / 30/50fps, 1080P: 1920x1080 @ 24/25 / 30/50fps
 • Méretek (Sz x H x M): GO 3: 25,6x54,4x23,2 mm (1,0x2,1x0,9 hüvelyk)
 • Működési idő: GO 3: 45 perc, GO 3 + action modul: 170 perc (mérve laboratóriumi körülmények között 1080P @ 30fps felbontásnál)

Az évek során számos lehetőségünk volt kipróbálni a legjobb akciókamerákat a kínálatunkból. A tesztek során mindig a kamera képessége volt az egyik legfontosabb tulajdonság számunkra. Az egyik első olyan kamera, amely valóban lehetővé tette a könnyed kéz nélküli használatot, az Insta360 Go 2 volt. Most itt van egy frissített verzió, az Insta360 Go 3.

Mint más Insta360 termékek, például az Insta360 X3, a Go sorozat is teljesen egyedi. A kamera apró, és mágneses rögzítőt használ egy sor érdekes kiegészítővel együtt. Nincs más hasonló termék a piacon, de ez azt jelenti, hogy ez a megfelelő kamera neked? Ha a legjobb módot keresed arra, hogy videókat készíts mondjuk biciklizés közben, érdemes tovább olvasni.

Az Insta360 Go 3 értékét az adja, hogy olyan videókat rögzíthetsz, amilyeneket másképp nem tehetnél meg


(Kép forrása: Josh Ross)

Dizájn és esztétika

A Go 3 többet képvisel, mint egy frissített Go sorozatú kamera az Insta360-tól. Bár ez így is leírja, ez a kamera teljesen új irányba viszi az egész koncepciót. Legalábbis bizonyos szempontból; más szempontból meglehetősen hasonló.

Ahol az új kamera leginkább különbözik a többitől a piacon, az az Insta360 által "action modulnak" nevezett részénél látszik. Míg az előző generáció egy kis modul volt, ezúttal a tervezés lényegében egy olyan ismert akciókamera formává alakítja, amit a legtöbb ember felismer.

Ezúttal az action modul egy kis téglalap alakú, 96,3 gramm súlyú, 63,5x47,6x29,5 mm méretű. Az előlap tetején megtalálható a szokásos zárgomb, míg a jobb oldalon egy gyors funkciógomb és egy bekapcsológomb található. A hátoldalon érintőképernyő található, amely előlapi képernyővé hajtható ki, ha szeretnéd. Az alján két fém megerősített rögzítő található, és az egész IPX4 cseppálló.

Ezek meglehetősen alapvető dolgok, egészen addig, amíg az elejét nem nézed.

Az action modul eleje a Go 3 helyét jelenti. A modul elejébe részben mélyed be a Go 3. A kamera külön 35,5 gramm és 25,6x54,4x23,2 mm, vagy könnyebben elképzelhető módon, mint a hüvelykujjad mérete. 310 mAh akkumulátorral rendelkezik, amely 45 perc felvételre képes, és beépített mikrofonpárossal rendelkezik.

A Go 3 elején található egy kis széles látószögű objektív f/2.2 rekesznyílással. Képes videó rögzítésére a következő felbontásokban: 2,7K: 2720x1536 @ 24/25 / 30fps, 1440P: 2560x1440 @ 24/25 / 30/50fps, vagy 1080P: 1920x1080 @ 24/25 / 30/50fps. Azonban ezek a felvételek változhatnak attól függően, hogy milyen videó módot választasz: alap videó, FreeFrame videó, ahol a végső formátumot utólag választhatod ki, Timelapse, Timeshift, Slow Motion vagy Loop recording. Emellett képek készítésére is alkalmas a következő felbontásokban: 2560x1440 (16:9), 2560x2560 (1:1), 1440x2560 (9:16), 2936x1088 (2,7:1).

Bár az új kamera teljesen ugyanúgy néz ki, mint a régi Go 2, jelentős fejlesztéseken esett át. A mágneses rögzítés pontosan ugyanaz, de most már van további csatlakozó mindkét végén. Az action modul alján is megtalálható ugyanolyan csatlakozó rendszer, csak a mérete különbözik. Ennek eredményeként sokkal jobb biztonságérzetet nyújt, amikor rögzíted a kamerádat, és a kiegészítők többsége lehetővé teszi, hogy választhass, hogy csak a kamerát használod vagy a kamerát az action modulban. A kamera kiszedése a modulból most már nemcsak egy erős mágnes elleni húzással történik, hanem egy kioldógomb megnyomásával is.

Insta360 Go 3 action modul

 • Az action modul kényelmes módja a kamera kezelésének függetlenül attól, hogy hol található a kamera
 • Még akkor is, ha a kamera valahol máshol van rögzítve, könnyen megváltoztathatod a beállításokat az action modul segítségével
 • Az action modult használhatod a képkivágás ellenőrzésére és a videó felvételének kezdésére, még akkor is, ha a kamera máshol van rögzítve

Teljesítmény

Amikor először kézbe vettük a Go 2-t, nagyon megtetszett nekünk. Ezúttal azonban kicsit megváltozott a helyzet, bár nem annyira a kamera miatt. Jobb vagy rosszabb, de a Go 3 kamera alapvetően ugyanazt tudja, mint a Go 2. Ezúttal 2,7K felbontásban is lehet felvenni, nem csak maximálisan 1440p felbontásban, de ez nem minden módban érhető el. A Time-lapse vagy Timeshift továbbra is maximum 1440p-ben rögzít, ahogy a Freeframe videó is, amely lehetőséget ad az utólagos formátum kiválasztására. Ha lassított felvételt szeretnél készíteni, az maximum 1080p felbontású lesz, 120 fps sebességgel.

A Go kamera soha nem volt arra tervezve, hogy a legjobb minőséget nyújtsa, mindig is a rögzítési sokoldalúságra helyezte a hangsúlyt. Ez egyáltalán nem változott, de most még fontosabb kiemelni, mert ha megnézed az action modult, úgy tűnhet, nagy változások következnek. Úgy tűnik, mintha hirtelen egy olyan kamerát kapnál, amivel vlogolhatsz, majd átalakíthatod az elképesztő videók készítéséhez. Azonban ezt óvatosan kell kezelni.

Ez nem azt jelenti, hogy teljesen nem lehet ezzel a kamerával vlogolni, mert lehet vele dolgozni. Megkímélünk a tesztfelvételektől, de működőképesnek találtuk a felvételeket és a hangot is tisztának éreztük. Kissé zavarba ejtő, hogy a kamera elejére való nyomás, (ami a szétválasztott állapotban történő felvételek indításához használsz), "dokkolt módban" nem működik.

A probléma az, hogy kevés értelme van ezt a kamerát csak így használni. Ha ez a célod, akkor inkább válassz más akciókamerát. Az action mod a Go 3 inkább kényelmes módjának kell tekinteni a beállítások változtatására és a képek előnézetére. Bár a felvétel indítása és leállítása közvetlenül a kamerán is lehetséges, és otthon hagyhatod az action modult, nagyon megnyugtató volt számunkra az action modult használni a felvételek indításához, és úgy tűnik, hogy ez is szándékosan van így tervezve. Talán érdemes további értékként tekinteni a vlogging lehetőségére (felhajtható kijelző miatt), de ez nem az elsődleges felhasználási mód.

A Go 3 különlegességét a mérete adja. Pusztán mondhatni a képminőséghez képest drága az egyszerűbben használható alternatív lehetőségekhez képest, viszont a márka a sokoldalúságot helyezte előtérbe. Ha meg akarod vásárolni, győződj meg arról, hogy van rá felhasználási célod. Ez egy B-roll kamera, amellyel olyan dolgokat rögzíthetsz, amelyek másképp nem lehetségesek. 

Nagyon megszoktuk és megszerettük az Insta360 munkafolyamat többi részét. Van egy asztali alkalmazás is, de azt ritkán ajánljuk. Az Insta360 telefonos alkalmazás sokkal könnyebben elérhető, és könnyebben kapcsolódhatunk a használt kamerához. Egyszerűen kivághatóak a fontos részek a klippekből, és az alkalmazásban szereplő történetek segítségével összeállíthatóak a több klipből könnyedén exportálható videók. Az alap zenei választék nem túl jó, de hozzáadhatunk zenét a YouTube-on vagy az Instagramon is, és mindezt megtehetem egy hosszú kerékpározás után a kanapén fekve. Az összes ezzel kapcsolatos funkció változatlan maradt az új kamera esetében is.

Az Insta360 közben kiadott több fantasztikus kamerája miatt a Go sorozat csak egy kis frissítést kapott. Ha akciókamerát keresel, vagy vlogolni szeretnél, akkor az Insta360 One RS is fantasztikus választás nagyszerű áron. A minősége kiváló, és ellentétben a GoPro-val, választhatsz egy 360 fokos modult is.

Vagy ha egy olyan kamerát keresel, amivel megoszthatod a biciklizésedet, akkor az Insta360 X3 mindig is remek választás lesz. A tartalom készítésére használható, például ha egyedül biciklizel, és szórakoztató kirándulásokra viszed. Ha már megérted, hogy mit jelent egy 360 fokos kamera birtoklása, és milyen könnyen lehet vele bármilyen tevékenység közben felvételeket készíteni, akkor egy teljesen új dimenzió nyílik meg. Nem tudunk betelni azzal, hogy milyen jó ez a kamera, és csak kis árkülönbség van a Go 3-hoz képest. A Go 3 viszont egy specializált kamera.

Teszt eredmények és jegyzetek

Hangminőség: A beszédet tisztán lehet hallani akár kavicsos lejtőn történő leereszkedés közben is, de egy külső mikrofon mindig jobb lenne, és nincs lehetőség külső mikrofon csatlakoztatására. - 7/10

Videó minőség: Teljesen megfelelő és működőképes az elvárásoknak, de nehéz nem csalódni abban, hogy a lassított felvételek alacsony minőségűek, és nincs 4K opció. - 7/10

Forma tényező: Ez az egész kamera lényege. Kicsi és bárhová magaddal viheted. - 10/10

Mellékelt szoftver: Valóban kiváló, jól működik, és könnyen lehet felvételek átvinni a készülékről a közösségi médiára. - 10/10

Ár-érték arány: A Go 3 ára a legnehezebben emészthető része. Csak egy kicsivel többért megkaphatod az X3-at. Ha szükséged van rá, akkor ez működik, de nem mindenki számára szükséges. - 6/10

 • Ár: jelenleg 182900 Ft
 • Rekesz: F2.2
 • 35 mm-es ekvivalens fókusztávolság: 11,24 mm
 • Kép felbontás: 2560x1440 (16:9), 2560x2560 (1:1), 1440x2560 (9:16), 2936x1088 (2.7:1)
 • Videó felbontás: 2,7K: 2720x1536@24/25/30fps, 1440P: 2560x1440@24/25/30/50fps, 1080P: 1920x1080@24/25/30/50fps
 • Kép módok: Kép, HDR kép, Időköz, Csillagfény
 • Videó módok: Videó, Szabadkeret videó, Időköz, Időeltolás, Lassított felvétel, Előre rögzítés, Hurokfelvevés
 • Színprofilok: Normál, Élénk, Lapos
 • Súly: GO 3: 35,5 g (1,25 uncia), Action modul: 96,3 g (3,40 uncia)
 • Méretek (Sz x Ma x Mé): GO 3: 25,6x54,4x23,2 mm (1,0x2,1x0,9 hüvelyk), Action modul képernyővel lehajtva: 63,5x47,6x29,5 mm (2,5x1,9x1,2 hüvelyk), Action modul képernyővel felhajtva: 63,5x86,6x29,9 mm (2,5x3,4x1,2 hüvelyk)
 • Használati idő: GO 3: 45 perc, GO 3 + Action modul: 170 perc (1080P@30fps laboratóriumi körülmények között mért értékek)
 • Maximális videó bitráta: 80 Mbps
 • Giroszkóp: 6 tengelyű giroszkóp
 • Expozíciós érték: ±4EV
 • ISO-tartomány: 100-3200
 • Záridő: Kép: 1/8000-120 mp, Videó: Kép: 1/8000 - 120 mp, Videó: 1/8000 - a képkockák másodpercenkénti számának korlátáig
 • Fehéregyensúly: Automatikus, 2700K, 4000K, 5000K, 6500K, 7500K
 • Hangmódok: Szélcsillapítás, Sztereó, Irányított fókusz
 • Hangformátum: 48 kHz, 24 bit, AAC
 • Bluetooth: BLE 5.0
 • Wi-Fi: 5 GHz 802.11a/n/ac
 • Tárolás: 32 GB, 64 GB, 128 GB
 • Akku kapacitása: GO 3: 310 mAh, Action modul: 1270 mAh
 • Töltési mód: Type-C USB
 • Töltési idő: GO 3: 23 perc 80%-ig | 35 perc 100%-ig, Action modul: 47 perc 80%-ig | 65 perc 100%-ig
 • Működési hőmérséklet: GO 3: -4°F és 104°F között (-20℃ és 40℃), Action modul: -4°F és 104°F között (-20℃ és 40℃)

Forrás: https://www.cyclingnews.com/

Keresés