Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Insta360 Ace Pro teszt - a legjobb akciókamera a piacon?

Insta360 Ace Pro teszt - a legjobb akciókamera a piacon?

Olvasási idő: 11 perc

Az Insta360 belépett a széles látószögű akciókamerák piacára - és egy hatalmas robbanással érkezett meg.

ÖSSZESSÉGÉBEN, EZT ÉRDEMES TUDNI RÓLA:

Az Insta360 Ace Pro egy igazi szörny lett, 8K videóval, 2,4 hüvelykes kijelzővel és kiváló videóminőséggel. A különböző rögzítési lehetőségek miatt ideális mindenféle sporthoz, és elég strapabíró ahhoz, hogy széles környezeti igények szerint használható legyen. Az alacsony fényviszonyok közötti teljesítmény általában jó, bár van még fejlesztési lehetőség, és a fényeket a fénykép üzemmódban jobban kezeli, mint a videó üzemmódban. Ez a kamera úgy néz ki, hogy felkavarja a piacot, és érdekes lesz látni, hogyan reagálnak rá a GoPro és a DJI mérnőkei.

Előnyök

 • 8K videófelbontás
 • Nagyszerű stabilizáció
 • Jól kezeli a kevés fénnyel rendelkező jeleneteket
 • Sokféle rögzítési lehetőség

Hátrányok

 • Drága más alternatívákhoz képest
 • Nehéz a súlya

GYORS ÁTTEKINTÉS:

Az Insta360 Ace Pro az Insta360 első igazi széles látószögű akciókamerája, a korábbiak csak moduláris megoldással próbálkoztak. Az Insta360 nem új a kamerapiacon, hiszen elérhető egy sor 360 fokos kamerája és mobil gimbalja.

Az Ace Pro a GoPro Hero 12 Black és a DJI Action 4 mellett helyezkedik el, de mindkettőnél drágább, amit az erősebb specifikációval lehet magyarázni.

Az Insta360 hosszú ideje a Leica partnere, így az új Ace Pro 1/1,3 hüvelykes érzékelőjét, és ez a partnerség szülte meg. Az érzékelőt a kamera mesterséges intelligenciával támogatott chipje is hajtja, és kiválóan teljesít a kiváló minőségű videó és fényképek rögzítése során, még olyan kihívást jelentő fényviszonyok között is, mint kiemelkedően nagy dinamikatartományok esetén is.

Az Ace Pro akár 8K videót és 48 MP-es képeket is készít, amelyek mind nagyobbak, mint amire a legtöbb embernek szüksége lehet.

Az mágneses rögzítőrendszer és a széles választékú rögzítőkészlet miatt ez a kamera rendkívül sokoldalú lehetőséget nyújt mindenféle kreatív ember számára. A többfunkciós rögzítő különösen hasznos, lehetővé téve a kamera rögzítését állványra vagy szelfibotra, és az Insta360 olyan rögzítőket biztosít, amelyek működnek mindenféle sportnál, beleértve a kerékpározást, a búvárkodást és a szörfözést is.

A kiváló anyag minőségtől a lenyűgöző videó- és fényképminőségig minden jó ebben az eszközben. Az Insta360 nagyszerű kamerát készített, és nehéz elképzelni, miben lehetne fejleszteni a jövőbeli kiadásokban. Számos specifikáció van, ami kiemeli ezt a kamerát a tömegből, és igazolja a Hero 12 Black és az Action 4-hez képesti magasabb árát. 

A 1/1,3 hüvelykes érzékelő egy másik specifikáció, amit érdemes megemlíteni. Ez nagyobb, mint a Hero 12 Black érzékelője, és ugyanakkora, mint az Action 4-é, bár nem annyira nagy, mint az Osmo Pocket 3-é.

A 2,4 hüvelykes forgatható képernyő a piacon elérhető legnagyobb, míg az Action 4-nek is csak 2,25 hüvelyk, a Hero 12 Black-nek pedig csupán 2,27 hüvelyk a képernyőmérete.

Az Insta360 lélegzetelállító munkát végzett a határok feszegetésében, hogy mit lehet bepakolni egy kis formájú akciókamerába.

INSTA360 ACE PRO MŰSZAKI ADATOK:

 • Érzékelő: 1/1,3 hüvelyk
 • Látószög: 16 mm (35 mm-es ekvivalens)
 • Max. fénykép felbontás: 48 MP (8064 x 6048)
 • Videó: 8K 24fps / 4K 120fps / 1080 240fps
 • Stabilizáció: FlowState és Horizon Lock
 • Kijelző: 2,4 hüvelykes forgatható képernyő
 • Rögzítés: Mágneses szabvány, Gyorskioldó, Többfunkciós rögzítő
 • Akku: 1650mAh
 • Kapcsolat: Bluetooth, USB-C és Wi-Fi

INSTA360 ACE PRO BLACK: MEGJELENÉS ÉS ÁR

Az Insta360 Ace Pro már 209.990 Ft-ért vásárolható meg. Az Insta360 Ace Pro többféle csomagban is látható, ezeknek a megjelenésére itthon még várni kell.

A rögzítési lehetőségek kibővítése érdekében hamarosan beszerezheted a Standard Mount-ot, és a Vertical-Horizontal Mount-ot is elérhető árpontokon.

Ha a vízállóságot 16 méterre szeretnéd bővíteni a szokásos 10 méter helyett, akkor elérhető lesz hozzá a szokásos Dive Case is.

Az Insta360 Ace Pro alapértelmezés szerint nem rendelkezik GPS-szel, de ha párosítod a GPS Preview Remote-dal, nyomon követheted a tartózkodási helyedet. A távirányítót a csuklódon is viselheted, vagy például a bringádra rögzítheted.

INSTA360 ACE PRO: DIZÁJN

 • Könnyű mágneses rögzítés
 • Többfunkciós rögzítő
 • 2,4 hüvelykes forgatható képernyő

Az Ace Pro valóban szépen megtervezett, minőségi anyagokból áll. Már amint kiveszed a dobozból, érezni lehet, hogy nehezebb és nagyobb, mint más kamerák a piacon. 179,8 g a súlya, míg a Hero 12 Blacké 154 g, és az Action 4-é 145 g.

Ennek az előnye az, hogy masszívabbnak lehet érezni a kézben tartva, miközben még mindig nagyon hasonlít egy akciókamerához. Emellett sokkal jobb hőelvezetést tesz lehetővé a nagyobb méret, ami az akciókamerák tervezőinek legnagyobb problémája. Ha kisebb Insta360 kamerát szeretnél, a márka kínál alternatívákat.

Az Ace Pro egy területen tér el más akciókameráktól, jó értelemben, az pedig a kijelzők kivitelezése. Azon tapasztalom, hogy a DJI és a GoPro kijelzők gyakran kicsit érzéketlenek, és az elülső kijelzőik sosem látszanak megfelelőnek a felvételek készítésekor. Az Ace Pro viszont egy fantasztikus 2,4 hüvelykes hátsó forgatható kijelzőt tartalmaz, amely a tetején zsanérral van ellátva. A kijelző nagy és érzékeny, a zsanér pedig tökéletesen van tervezve, lehetővé téve a kijelző biztonságos rögzítését bármilyen szögben.

Rögzítés szempontjából számos lehetőséged áll rendelkezésre. Magán a kamerán egy mágneses lemez található az alján, ami lehetővé teszi a kamera gyors rögzítését különböző tartókra. Ebben nagyon hasonlít az Action 4 megoldására, és maga mögött hagyja a Hero 12 Black-et, amely remélhetőleg a következő alkalommal bevezeti ezt a funkcionalitást. Az akciókameráknak sokoldalúnak kell lenniük, és gyorsan üzembe helyezhetőnek kell lenniük, és az Insta360 Ace Pro mágneses rögzítése éppen ezt teszi lehetővé.

Az alap rögzítés ideális kerékpározáshoz, akár a kamera felszereléséhez sisakra vagy kormányra is megfelelő. Könnyű, és tartalmaz egy negyedhüvelykes csavarmenetes lyukat is, akik más megoldást keresnek a rögzítésre. Van egy gyorskioldó rögzítő is, amely benne van a kamerába, és a gyorskioldó gombok segítségével szedhető szét. A többfunkciós rögzítő zseniális megoldás, számos különböző felvételi helyzetet szolgál ki. 

Az Insta360 továbbá egy nagyon szép első kijelzőt is beépített a házba, amely nem érintőképernyős, de tájékoztat néhány kulcsfontosságú beállításról. Ez egy hasznos funkció, de nem igazán találtam rá esetet, amikor igazán jól jött volna, hiszen ha éppen szelfi módban filmezek, akkor a beállításokat úgyis láthatjuk a forgatható kijelzőn.

A kamerában megtalálható minden olyan port, amire számíthatunk manapság az akciókameráktól, beleértve a USB-C portot, a microSD nyílást és az akkumulátor foglalatot. 

INSTA360 ACE PRO: JELLEMZŐK ÉS TELJESÍTMÉNY

 • Kitűnő FlowState stabilizáció és Horizon Lock
 • Vízálló akár 10 méterig
 • Hang- és gesztusvezérlés

Az Insta360 Ace Pro-t a Leicával együttműködve fejlesztették ki, ami azt jelenti, hogy rendkívüli érzékelővel rendelkezik - valójában ugyanazzal a méretű az érzékelővel, mint az Osmo Action 4. A 1/1,3 hüvelykes érzékelő nagyobb, mint a Hero 12 Black-é. Ugyanakkor lemarad az új 1 hüvelykes érzékelő mögött, ami a DJI Osmo Pocket 3-ban kapott helyet.

A 1/1,3 hüvelykes érzékelő és a f/2,6 rekesz lehetővé teszi lenyűgöző alacsony fényteljesítményt - erről később többet. Az 5 nm-es mesterséges intelligencia chip lehetővé teszi a zaj erős szintű csökkentését, ami tökéletes az éjszakai jelenetekben, ahol nem lehet megszabadulni a zajtól. A chipen található mesterséges intelligencia azt is jelenti, hogy jobban kezeli az ellenkező végletet, amikor a felvétel során erős fényforrások vannak a képen, ami minden kamera számára nehéz, nemhogy egy kis akciókamera számára.

A kamera stabilitása a FlowState és a Horizon Lock körül forog, amelyeket szinte az összes többi akciókamerában jól alkalmazott a gyártó. A FlowState, az Insta360 saját algoritmusa, más kameráin is jól működik. A Horizon Lock pontosan azt teszi, amire a nevéből lehet következtetni; ideális, ha a kamerát sokat forgatják a felvétel során.

A videófelbontás akár 8K-ig terjed, ami egy iparági vezető felbontás, a Hero 12 Black legfeljebb 5,3K-ra, az Action 4 pedig 4K-ra képes. Lehet, hogy nem sok felhasználó fog 8K felbontásra támaszkodni egy ilyen típusú kamerában, vagy egyáltalán natív felbontással megtekinteni a felvételeit egy hozzá megfelelő felbontású kijelzővel.

A kamera tartalmaz egy kis, ám nem egyedi funkciót, a "Photo Grab"-ot, amely lehetővé teszi a 12 MP-es fényképek rögzítését videó közben. A kamera vízálló 10 méterig, ami a legtöbb esetben elegendő lesz, de ha nagyobb mélységben készülsz felvételeket készíteni, a külön megvásárolható tok lehetővé teszi a kamera 16 méteres mélységig történő használatát.

Egy olyan funkciót különösen kedvelek, amit gesztusvezérlésnek hívnak. Egyszerűen a tenyérünk felemelésével a kamera elkezdi a videofelvételt, egy három másodperces visszaszámlálás után, hogy fel tudj készülni. És ha a 'béke' jelet mutatod, szintén egy három másodperces időzítés után fénykép készül. Szeretem ezeket a típusú funkciókat, mert minimalizálják a kamerakezeléshez szükséges interakciót.

INSTA360 ACE PRO: KÉP- ÉS VIDEÓMINŐSÉG

 • Maximális fényképfelbontás: 48 MP (8064 x 6048)
 • Videó: 8K 24fps / 4K 120fps / 1080 240fps

Aktív HDR Az Insta360 Ace Pro által készített felvételek rettenetesen lenyűgözőek. Hol is kezdjük? Mit szólnál az alacsony fényviszonyokban nyújtott teljesítményhez? Ez az a terület, ahol annyi akciókamera, az évek során, elvérzett. Ha az fényviszonyok ideálisak, akkor nincs probléma, de nem mindig adottak az ideális fények. Az Ace Pro jól kezeli az alacsony fényviszonyokat, csak minimális zajt tapasztaltunk a tesztelés során. Az AI chip segít megszüntetni a zajt, amelyet nem lehet eltávolítani az 1/1,3 hüvelykes érzékelővel.

Ezen típusú kamerák gyakran küzdenek a kiemelésekkel, kiégett részekkel is. Az Ace Pro HDR technológiával rendelkezik videofelvételkor, és külön HDR fénykép üzemmódot is kínál. Az aktív HDR videómódban viszonylag jó eredményeket láthatunk az elkészített felvételeken.

A HDR fénykép üzemmód viszont sokkal jobban teljesít a részletek megörzésében. Például egy beborult égbolt fényképénél a kép megtartotta a felhők részleteit, míg a videó felvétel a eget teljesen fehérnek mutatta. Bízom benne, hogy ezt szoftveresen tudják majd korrigálni.

ÉRDEMES MEGVENNI AZ INSTA360 ACE PRO-T?

Vásárold meg, ha...

 • Szeretnél egy 8K akciókamerát! Nem biztos, hogy sok felhasználó fogja szükségét érezni a 8K felbontásnak, pláne, hogy a hasonló felbontású megjelenítők sem terjedtek el széles körben.

 • Szereted a forgatható képernyőt? A 2,4 hüvelykes hátsó forgatható kijelző csodálatosan van kialakítva, és lehetővé teszi a felhasználónak, hogy nagy felbontású videó előképét lássa, akár a kamera mögött, akár előtte áll.

 • Szeretnéd feltölteni videóidat az Instagramra, a TikTokra és a YouTube-ra? A Insta360 Ace Pro portréfilm funkciójával ideális az olyan videók rögzítéséhez, amelyeket feltölthetsz kedvenc közösségi média platformodra.

Ne vásárold meg, ha...

 • Egy elől-hátul kijelzős kamerát szeretnél! Ha hagyományosan kialakított elől-hátul kijelzőt szeretnél, akkor egy GoPro vagy DJI kamerát kell választanod. Az Insta360 Ace Pro egy forgatható kijelzős alternatívát kínál.

 • A legkönnyebb akciókamerát szeretnéd. Az Insta360 Ace Pro súlya 179,8 g, míg a Hero 12 Black súlya 154 g, az Action 4 pedig 145 g.

 • Ha Log capture funkcionalitást szeretnél. Ha a színkorrekció fontos számodra, akkor ebben a kamerában nem fogsz találni log funkcionalitást.

TOVÁBBI MEGFONTOLANDÓ LEHETŐSÉGEK

GoPro Hero 12 Black

A GoPro Hero 12 Black egy strapabíró, praktikus, ultra-széles látószögű akciókamera, lenyűgöző stabilizációval és rengeteg funkcióval. Az új külső és kétcsatornás hangeszközök hasznosak, és a filmesek értékelni fogják a 10-bites log capture és az időkódolt felvételek hozzáadását. Nem tökéletes, és az alacsony fényviszonyú videó még mindig a gyenge pontja a fő versenytársával, a DJI Action 4-gyel összehasonlítva.

DJI Osmo Action 4

Van némi megtakarítás a DJI Action 4 megvásárlásával. Kiváló alacsony fényteljesítménnyel rendelkezik, mágneses rögzítéssel, két érintőképernyővel, kiváló stabilizációval és ultra-széles lencsével. Habár lemarad a felbontásban, a fotói legfeljebb 10 MP-ig terjednek, mélyebben merül, és egy nagyszerű mindent magában foglaló csomag.

Keresés