Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Ilyen lett a DJI Mic 2

Ilyen lett a DJI Mic 2

(Olvasási idő: 10 perc)

A DJI Mic 2 mikrofonrendszer tiszta vezeték nélküli hangot kínál akár két forrásból, rengeteg hasznos kiegészítővel rendelkezik, és jól működik szinte bármilyen felvevő eszközzel, amit használsz.

Előnyök:

 • Magas minőségű hangfelvételek
 • Páratlan vezeték nélküli hatótávolság
 • Sok kiegészítő tartozék
 • Hatékony zajcsökkentés
 • Jobb akkumulátor-élettartam a korábbi modelleknél

Hátrányok:

 • Drágább, mint a versenytársak
 • Nincs alacsony késleltetésű monitorozás

DJI MIC 2 MŰSZAKI ADATOK:

 • Bit mélység: 24
 • DSP (Digital signal processing)
 • Frekvenciatartomány: 50Hz-20kHz
 • Jack csatlakozó
 • Omnidirekcionális beépített mikrofon
 • Mintavétel: 48kHz
 • Típus: Kondenzátor
 • USB csatlakozó

Mai nap 2024.01.18-án 149.900 Ft-ért lehet a Tied a DJI Mic 2, egy vezeték nélküli audió rendszer tartalomkészítők, közösségi médiában tevékenykedők és vloggerek számára, akik szeretnék fejleszteni hangminőségüket. A készlet két mikrofont, egy vevőt, egy töltőtokot és számos kiegészítőt tartalmaz, amelyek csatlakoztathatók mindenféle felszereléshez, legyen az telefon, kamera vagy számítógép. Széles körű támogatása, valamint az eredetihez képesti javulások, mint az akkumulátor-élettartam, zajcsökkentés és felhasználhatóság szempontjából, a Mic 2-t egy erőteljes eszközzé teszik. Tiszta hang rögzítésére alkalmas bármely helyzetben. Ha pénzt szeretnél megtakarítani, akkor a kissé régebbi, nagyjából 110.000 Ft-ba kerülő Rode Wireless Go II is érdemes lehet megfontolni az egyszerű használat, hosszabb felvételi idők és a hozzá tartozó alkalmazás miatt.

Egy igazi High-Tech hangrögzítési csomag

A DJI a Mic 2-t két konfigurációban kínálja. A 149.900 Ft-os készlet két adó mikrofont és egy vevőt tartalmaz, mindegyik eszköz a Shadow Black színben érkezik. A csomag része egy 3,5 mm-es hangkábel, két mobiltelefon-adapter (egy Lightning, egy USB-C), két szélvédő ("dead-cat"), két mágneses rögzítő, egy USB-A-to-USB-C töltőkábel és egy cipzáras hordtáska. A 92.900 Ft-os konfiguráció egy mikrofont és egy cipzáras zsákot tartalmaz. További adókat vásárolhatsz Shadow Black vagy Pearl White színben 39.900 Ft-ért darabonként.


DJI Mic 2 töltőtok és hordtáska

Minden adó 4,5 cm x 4 cm x 2,2 cm (magasság x szélesség x mélység) méretű és 28 gramm súlyú, amik nagyobbnak, de könnyebbnek tűnnek az első változatnál (4,8 cm x 2,8 cm x 1,7 cm; 31 gramm). Elöl a DJI márkanév található, míg hátul egy mágneses klip található a ruházathoz való rögzítéshez. A klip egy kis, négyzet alakú mágnessel rendelkezik, amelyet le lehet szedni és ruházat alá lehet helyezni, ha maguk a klippek nem engedik meg az optimális elhelyezést. A DJI az adó felső részére helyezi az omnidirekcionális mikrofont, míg mellette található a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Csatolhatsz saját 3,5 mm-es TRS mikrofont, vagy használhatod a dugót a mellékelt szélvédő rögzítésére. Az alsó élén lévő négytűs sor lehetővé teszi a tokon keresztüli töltést.

 
DJI Mic 2 részei

A Mic 2-vel a DJI megoldotta az első generációs rendszerrel kapcsolatos egyik nagy panaszunkat. Az USB-C port (töltéshez és firmware frissítésekhez) most a bal oldalon található, ahogy a felvétel gombja is. Korábban a felvétel gombja megosztotta a teret a Bluetooth párosító gomb mellett, ami véletlen nyomkodásokhoz vezetett. A párosító gomb és az elindító gomb közvetlenül az adó jobb oldalán található. A felvétel gomb megnyomásával azonnal elindul és leáll a felvétel.


DJI Mic 2 transzmitterek és a vevőegység

A vevő egység mérete 5,4 cm x 2,8 cm x 2,2 cm és 28 gramm súlyú, nagyobbnak, de nagyjából ugyanolyan nehéznek tűnik, mint elődje (4,5 cm x 3,3 cm x 1,7 cm; 25 gramm).

A vevő felső felületén egy 1,1 hüvelykes érintőképernyő található, amely lehetővé teszi, hogy könnyen nyomon kövesd az egyes mikrofonok állapotát, beleértve a kapcsolat erősségét, az akkumulátor élettartamát és a felvételi módot. Az érintőképernyő egyik oldalán egy nagy, forgó tárcsa található. Az eszközök közötti váltáshoz forgathatod a tárcsát is. A tárcsa kissé kiáll, piros körvonal segít a láthatóságban, és jól definiált kattanásokkal rendelkezik. Az érintőképernyő bal szélén külön gomb található, míg a jobb oldalon két 3,5 mm-es jack (a fejhallgatóval való monitorozáshoz) található. Egy cold-shoe adapter található a vevőegység alján, amivel könnyedén rögzíthető bármilyen kamerára. A hátsó részén egy USB-C port (töltéshez, számítógéphez csatlakoztatáshoz és firmware frissítésekhez) és négy töltő tű található.


DJI Mic 2 töltőtok

Mint az adókkal és a vevővel, a DJI frissíti a töltőtokot is. Nagyobb és nehezebb, mint korábban, 11,6 cm x 4,1 cm x 6 cm, és közel 200 gramm, de masszív fém kialakítással rendelkezik, ami a tartósságon javít. Elöl egy új zár található, amit, ha először megnyomsz, azt követően lesz a fedél kinyitható. Ez a tervezési változás csökkenti annak a valószínűségét, hogy minden kiesik, ha esetleg elejted a tokot. A tok elülső részén négy LED világítás jelzi a töltés állapotát, és a hátsó részen található egy USB-C port. Az alsó lábak megakadályozzák a csúszást.

Az akkumulátor-élettartam általánosságban jobb, a Mic 2 két adója és a vevője összesen 6 órán keresztül működnek egy feltöltéssel (az előző 5 órát tudott), a DJI szerint. A töltőtok további 18 órányi energiát tartalmaz (a korábbi 10 órához képest). Az adókat és a vevőt újratölteni körülbelül 70 percig tart. A DJI becslése szerint a teljes konfiguráció újratöltése 2 óra 40 percet vesz igénybe. Összehasonlításként a Rode mikrofonok 7 órán át bírják egy feltöltéssel.

Egyszerű Beállítás

Néhány könnyű beállítási lépést kell követned, miután kinyitod a töltőtokot és kiveszed a vevő egységeket. Először válaszd ki a kívánt nyelvet és állítsd be az időt. Ezután az érintőképernyő segítségével átnézheted az alapvető vezérlőket, amelyek lehetővé teszik a némítási funkció beállítását, az akkumulátor állapotának ellenőrzését és a felvétel gomb be és kikapcsolását. A további beállítások lehetővé teszik a mono és sztereó felvétel közötti választást, azt, hogy szeretnél-e mono biztonsági másolatot a hangsávból készíteni, valamint a gain állítását, a monitor fejhallgató hangerejét, és további adók csatlakoztatásának beállítását. További beállítások állnak rendelkezésre az adókhoz (a vevő menüjéből): "low-cut" felvétel, gain, 32-bites lebegő felvétel, felvétel alatti zárolás, automatikus felvétel indítás, belső tárhely, rezgés visszajelzések, és LED-ek.


DJI Mic 2 a tokjában, bekapcsolva

A tok kinyitása azonnal bekapcsolja mindhárom eszközt, és alapértelmezés szerint megmutatja azok akkumulátor szintjét. Az eszközök vezérléseinek gyors megnyomása lezárja azokat. Ez segít megelőzni a véletlen eseményeket, mint például a felvétel indítását vagy annak befejezését, vagy a transzmitterek leválasztását a vevőről.

A vezeték nélküli adók egymástól függetlenül működhetnek, ami azt jelenti, hogy kivehetsz egyet a töltőtokból, és használhatod hangfelvételre egy csatlakoztatott kamera vagy telefon nélkül is. Elég belső tárhellyel rendelkezik ahhoz, hogy akár 14 órányi mono felvételt kezeljen, 24-bit/48kHz-en. A mikrofon WAV formátumban menti el a fájlokat, és automatikusan vágja a felvételt minden 30 perc után anélkül, hogy megszakítaná a felvételt. A DJI Mic 2 egyszerre képes rögzíteni egy biztonsági sávot -6dB-el. Az itt lévő ötlet az, hogy tartalékot készítsen, ha esetleg a fő gain vagy hangerő beállításokat elrontanánk, és használhatatlan szegmenseket kapnánk az audióból. Ha hosszabb felvételi időkre van szükséged, a Rode Wireless Go II mikrofon akár 30 órán át is folyamatosan rögzít.

A DJI nem kínál mobilalkalmazást a Mic 2-höz. Eközben a Rode mikrofonok egy fejlett alkalmazással interakcióba lépnek, amely lehetővé teszi a vezérlések finomhangolását okostelefonon keresztül.

Tiszta hangzás

A jeladók automatikusan összekapcsolódnak a vevővel és csatlakoznak hozzá, amint kinyitod a tokot. A vevő automatikusan mutatja a jel erősségmérőt az egyik vagy mindkét mikrofonhoz attól függően, hogy hányat tervezel használni. A mikrofonok 2,4 GHz Wi-Fi csatlakozást használnak, és több mint 250 méteres hatótávolsággal rendelkeznek.

A Mic 2 rendszerrel szinte bármit elvégezhetsz. A két adóval könnyű két személy hangját rögzíteni. Különböző módokon és különböző eszközökkel teszteltem a mikrofonokat.


DJI Mic 2 mérete egy Mini 2 SE drón mellett

Először is rátettem a vevőt a cold-shoe adapterre egy Canon EOS R kamerába, és a 3,5 mm-es kimeneti csatlakozóval közvetlenül a kamera mikrofon foglalatához csatlakoztattam. USB-n keresztül is csatlakozhatsz hozzá. Egy vagy mindkét mikrofon használatával monó és sztereó hangfelvétel készíthető, amelyek tökéletesen szinkronban voltak a kamera videójával. A hang tiszta és erős volt.

Ezenkívül csatlakoztattam a USB-C adaptert a vevőhöz, és közvetlenül csatlakoztattam egy Samsung S10-es készülékhez. A telefon felismerte a hangeszközt a közvetlen csatlakozásra.


Ilyen lett a Mic 2

A mellékelt "deadcat-ek" hatékonyan csökkentik a szélzajt, de nem túl sokat tesznek a hangosabb háttérzajok, például a forgalom vagy a közelben zajló beszélgetések csökkentése érdekében, a szélzajt viszont hatékonyan tompítja. A beépített zajcsökkentő algoritmus sokkal jobb megoldás a hangfelvételre zajos helyeken, bár ezt kézi bekapcsolásra kell beállítani. A tesztek során a zajcsökkentő beállítás visszavágta a környezeti hangokat, és tiszta beszédhangokat eredményezett néhány nemkívánatos audio peak nélkül. Ez önmagában jelentős fejlesztés az eredeti DJI Mic-hez képest.

Összességében a hangok kiegyensúlyozottnak, tisztának hangzanak, minimális háttérzajjal. Ez a felvételi mix ideálisnak bizonyulhat YouTube videókhoz, közösségi média posztokhoz, találkozókhoz, valamint egyéb szakmai alkalmazásokhoz, beleértve a közvetítéseket is.

Vonzó választás a kreatív emberek számára

Azoknak, akiknek szükségük van arra, hogy útközben rögzítsenek hangot, értékelni fogják a DJI Mic 2 funkcióit és rugalmasságát. Képes könnyedén rögzíteni mono vagy sztereó hangot, csökkenti a szél és egyéb környezeti zajokat, és tiszta vokálokat készít. A mellékelt vevő, adók, USB-adapterek és csatlakozókábelek biztosítják, hogy a rendszer működjön a telefonoddal, kameráddal, számítógépeddel és egyéb felszereléseiddel is, míg az újra tervezett vezérlők javítják az eredeti modell használati nehézségeit. 

Forrás: www.pcmag.com

Keresés