Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Drón a solymári polgárőrség és önkéntes tűzoltóság használatában

A pilótanélküli légijárművek területén tapasztalható robbanásszerű fejlődés, az egyre kifinomultabb technológiai megoldások lehetővé tették, hogy ezek az eszközök a mindennapi életünk részévé váljanak. 

Alkalmazásuk sokfélesége segítségünkre lehet a napi munkavégzés során, akár csökkentve egy-egy feladat időszükségletét, vagy akár olyan új lehetőséget biztosítva, ami korábban nem állt rendelkezésre az adott területen.
 
 
Ennek jegyében cégünk UAV eszközt biztosít a 100%-ban önkéntes munkát végző Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület részére, amely alapján a helyi polgárőrök és önkéntes lánglovagok munkáját DJI Mavic 2 Enterprise Dual drón fogja segíteni. Az eszközt az egyesület képviseletében Földesi János tűzoltóparancsnok és Komorócki Máté a polgárőrség szolgálatvezetője vette át a MyActionCam Oktatótermében, ahol a kezelők képzését is kollégáink végzik majd, mint az egyetlen hazai DJI szerviz- és oktatóközpont, amely rendelkezik a katonai légügyi hatóság engedélyével.
 
 
Egy esetleges beavatkozás során – legyen szó akár egy nagyobb kiterjedésű tűzről vagy egy eltűnt személy felkutatásáról – nagy segítséget nyújthat majd az eszköz a beavatkozó állomány részére. 
Az eszköz alkalmazása az alábbi előnyökkel járhat egy tűzoltói vagy polgárőri beavatkozást igénylő esemény során:
azonnal rendelkezésre álló, jól áttekinthető, teljes helyzetképet biztosíthat a helyszínről;
a hőkamera segítségével a tüzek gócpontját gyorsan meg lehet állapítani;
lerövidítheti egy esetleges személykeresés idejét, mivel a nagyobb, nyílt területeket nem emberi erővel, hanem az eszközzel lehet átvizsgálni – akár sötétben is;
bonyolult, nehezen járható terepviszonyok esetén lehetővé teszi a nehezen vagy kockázatosan megközelíthető, illetve egészséget veszélyeztető helyek elérését is;
növeli a túlélési esélyt, illetve segíti az anyagi károk minimalizálását;
minimális erőforrás igény mellett a rendszer alkalmazása egyszerű, könnyen elsajátítható, megfelelő gyakorlattal gyorsan használatba vehető.
 

Az drón beszerzése nagy mérföldkő egy önkéntes szervezet számára. Ezen eszköz feladatorientált használata kölcsönösen előnyös lehet: a sokszor anyagi nehézséggel küzdő, hasonló tevékenységi körben mozgó egyesületek számára élenjáró példa lehet a solymáriak tapasztalata és vállaltunk számára is fontos visszajelzéseket tudnak majd adni a pilóták.  
 
 

Keresés