Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

Drón In-a-Box megoldások különböző iparágak számára

 Drón In-a-Box megoldások különböző iparágak számára Bár a technológia az 1960-as évek végére nyúlik vissza, a Drón in-a-box ma egyre fejlettebb és egyre többet beszélnek róla.

Az agrárfelmérésektől és az infrastruktúra ellenőrzéstől kezdve a vészhelyzeti válaszadáson át a biztonsági megfigyelésig, ez a technológia teljesen automatizált, gyors telepítésű drón megoldást kínál.

Fontolóra vetted a drón in-a-box technológiát a céged számára? Hogy segítsünk a döntéshozatalban, ez a cikk bemutatja, hogyan működik a technológia, az iparági alkalmazásokat és a piacvezető technológiákat.

Hogyan Működnek a Drón In-a-Box Rendszerek

A drón in-a-box technológia jelentős előrelépést hozott az autonóm UAV műveletek terén, olyan rendszereket alkotva, ahol a drónokat egy önálló — gyakran hordozható — egységben tárolják, töltik, indítják és térítik vissza.

Az „egység” szinonimája a „doboz” — mind a drón bázisállomásaként, mind pedig automatizált szervizmechanizmusként szolgál. Az alternatíváihoz képest a drón in-a-box autonóm UAV-k minimális emberi beavatkozást igényelnek, mivel a technológia maga végzi el az egészségügyi ellenőrzéseket, a töltést és az adatok feltöltését, többek között más, manuális feladatokat.


Forrás: enterprise-insights.dji.com

Iparági Alkalmazások

Ma már számos iparág és vállalat alkalmazza a drón in-a-box technológiát. A földmérés, a közbiztonság és az infrastruktúra karbantartás a leginkább előnyben részesített ágazatok közé tartozik.

Földmérés: Optimalizálja a cégek föld- és erőforrás-gazdálkodását részletes légi adatok és képek biztosításával — elősegítve a pontosabb méréseket és a változások időbeli nyomon követését.

Közbiztonság: Javítja a vészhelyzeti válaszadási stratégiákat, lehetővé téve a gyors telepítést keresési és mentési drón műveletekhez, baleseti helyszínek elemzéséhez és katasztrófa kezeléséhez.

Infrastruktúra karbantartás: Lehetővé teszi a kritikus infrastruktúra, például hidak, elektromos vezetékek és szélturbinák automatikus ellenőrzését. Az ilyen ellenőrzés segít azonosítani a problémákat, mielőtt azok súlyosbodnának, csökkentve így a leállási időt és a karbantartási költségeket.

Általánosabban, a drón in-a-box technológiát az autonóm 24/7 működés, az ismétlődő feladatok automatizálása és a hatékonyság és biztonság javítása miatt alkalmazzák számos iparágban.

Fókuszban a DJI Dock 2

A DJI Dock 2 erős, megbízható, és úgy tervezték, hogy a nap 24 órájában, az év 365 napján működjön — függetlenül a környezeti feltételektől. Minden Dock 2 képes befogadni egy M3D vagy M3TD drónt, platformot biztosítva számára a leszálláshoz, újratöltéshez, indításhoz és a feladatok végrehajtásához, ahogy az a DJI FlightHub 2-ben konfigurálva van.

Nézd meg a Dock 2 három kulcsfontosságú jellemzőjét:

Elérhető felhőalapú kezelés: A DJI FlightHub 2 integrációja átfogó felhőalapú irányítást biztosít, lehetővé téve a részletes küldetéstervezést, valós idejű megfigyelést és adatkezelést bárhonnan, bármikor.

Robusztus kialakítás minden körülményhez: A Dock 2 IP55 védettségi besorolású, eső- és porálló, biztosítva a megbízhatóságot és tartósságot különféle környezetekben.

Gyors töltési képességek: A gyors töltés gyors fordulót jelent. Az M3D és M3TD drónok vezeték nélkül tölthetők a Dock 2-n 20-ról 90 százalékra alig több mint fél óra alatt, ami figyelemre méltó töltési sebesség egy ilyen mobil és kompakt egység számára.

Dock 2 Esettanulmány: Építkezési Terület Ellenőrzése Dock 2 és M3D-vel

A DJI Enterprise és az Adam's Construction Surveying, egy texasi székhelyű professzionális földmérő, térképező és építőipari szolgáltatás együttműködése jelentette Észak-Amerika első átfogó esettanulmányát a DJI Dock 2 alkalmazásával. A projekt célja 3D adatok gyűjtése volt egy építési területről, valamint a földmozgatási fázis és a végső vágási fázis összes ellenőrzésének nyomon követése, kihasználva a Dock 2 távoli működési képességeit, automatikus repülési küldetések végrehajtását és részletes vizuális képek rögzítését.

A projekt során a Dock 2-t egy megbízható helyen állították fel az építkezésen az optimális telepítés érdekében, figyelembe véve az áramellátást, az internetet és a tiszta környező területeket. Az Adam's Surveying vezette a helyszíni telepítést, biztosítva, hogy az egység megfeleljen minden műszaki specifikációnak az üzemkészség érdekében.

A feladatot a Matrice 3D használatával végezték, amely egy zoom kamerával és egy széles látószögű kamerával volt felszerelve, mechanikus zárvermekkel a nagy precizitású képek minimális mozgáselmosódás vagy torzítás melletti rögzítéséhez. Miután a képeket elkészítették, az Adam's Surveying távolról, az irodájuk kényelméből tekinthette meg a rögzített adatokat. Részletes 3D modellt generálva nyomon tudták követni a haladást az eredeti tervezési fájlokhoz képest, és ennek megfelelően módosításokat végezhettek. A Dock 2 bemutatta a teljesen távoli ellenőrzések lehetőségét, a projekt befejezési ütemtervének betartásával.

 

További információért, vagy ajánlatért vedd fel velünk a kapcsolatot:


 

Forrás: DJI Enterprise

Tartalomhoz tartozó címkék: dji dock dock 2 enterprise

Keresés