Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

DJI Osmo Pocket 3 vagy DJI Pocket 2: melyik a legjobb számodra?

DJI Osmo Pocket 3 vagy DJI Pocket 2: melyik a legjobb számodra?

Olvasási idő: 10 perc

Érdemes-e váltani a 2. verzióról az újabb 3. változatra?

DJI Osmo Pocket 3

Egy kiemelkedő minőségű 4K felbontású kamera új portré mód funkcióval és 1 hüvelykes érzékelővel a gyenge fényviszonyok közötti jobb teljesítményért.

Mellette:

 • 1 hüvelykes érzékelő a jobb képminőség érdekében
 • 2 inches kijelző a könnyebb framelésért
 • Portré felvételi mód
 • 10 bites színmélység
 • ~3x gyorsabb feltöltés a Pocket 2-höz képest

Ellene

 • Csak 3K felbontás portré módban
 • Olcsóbb alternatívák

DJI Pocket 2

Egy nagyszerű zsebméretű kamera egyéni videósok számára.

Mellette:

 • Nagyszerű gimbal
 • Zsebméretű
 • A Creator Combo tökéletes vloggerek számára
 • Nagyon hasznos követési funkció

Ellene

 • Gyenge fényviszonyok közötti teljesítmény nem a legjobb
 • Problémák merülnek fel a magas kontrasztú jeleneteknél
 • Melegedhet 4K felvétel közben

A DJI 2020 novemberében megjelentette a Pocket 2 akciókameráját. A DJI Pocket 2 tesztünkben azt mondtuk, hogy "egy fantasztikus képrögzítő eszköz, amely jól beilleszthető egy videográfus vagy vlogger munkafolyamatába", de hiányzott belőle egy 1 hüvelykes érzékelő. Nos, a DJI meghallgatta a visszajelzéseket, és a Pocket 3-al jelentős fejlesztéseket hajtott végre. Az új, nagyobb érzékelője és 2 hüvelykes kijelzője azt jelenti, hogy az új verzió jelentős fejlesztéseket kapott. A hardver, valamint az új élő közvetítési és dinamikus framelési funkciók miatt igazi erőművé vált.

Mindezek ellenére megéri-e közel 75.000 Ft-al többet fizetni az új verzióért? A Pocket 2 már önmagában is nagyon jó volt, fantasztikus stabilizációval és 4K felbontással 60 képkocka/mp és 1080p felbontással 240 képkocka/mp.

A DJI igyekezett kezelni a Pocket 2 gyengeségeit, de sikerült-e neki? A kamera nyilvánvalóan lépést tart a korral azzal, hogy továbbra is vonzó marad a vloggerek és a közösségi média tartalomkészítők számára.

Részletes összehasonlításunkban a két stabilizátoros akciókamerát egymás mellé állítottuk, és értékeltük a specifikációikat, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában.


DJI OSMO POCKET 3 vs DJI POCKET 2: DESIGN

 • DJI Osmo Pocket 3: 139.7 x 42.2 x 33.5 mm (hosszúság x szélesség x magasság) és 179g
 • DJI Pocket 2: 124.7 x 38.1 x 30 mm (hosszúság x szélesség x magasság) és 117g
 • DJI Osmo Pocket 3: 2 hüvelykes forgatható OLED kijelző
 • DJI Pocket 2: 1 hüvelykes kijelző

Mind a Pocket 3, mind a Pocket 2, zsebméretűek. Imádom, hogy ez a funkció a weboldalon és a dobozokon büszkén szerepel. Ha a legkisebbet keresed, akkor a Pocket 2-t kell választanod. Nagyon hasonló méretű a Pocket 1-hez, 124.7 x 38.1 x 30 mm (hosszúság x szélesség x magasság) méretekkel. A Pocket 3 14 mm-rel hosszabb, 4 mm-rel szélesebb és több mint 3 mm-rel mélyebb. A hosszúság különösen észrevehető a 2 hüvelykes kijelzővel az alapértelmezett portré módban.

Mindkét lehetőségnél csekély az esély a kéz kifáradására, de a Pocket 3 jelentős súlyugrást tett 116g-ról 179g-ra. Ennek az oka a nagyobb érzékelő és a nagyobb kijelző. A Pocket 3 továbbra is kellemes fogású, és a hozzáadott súlynak köszönhetően sokkal masszívabb érzést nyújt a kézben.

A központi 3 tengelyes gimbal alapvetően ugyanaz maradt, de az alaptest alatt mindent megváltoztattak. Elsőként megjelenik egy 2 hüvelykes kijelző, ami jelentős javulás az elődjén lévő 1 hüvelykes változathoz képest. Ez lehetővé teszi a rögzített felvételek hatékonyabb értékelését, ami kétségtelenül komoly javulás.

A kijelző másik változása az, hogy most 90 fokkal forgatható, lehetővé téve a felvétel megtekintését mind vízszintesen, mind függőlegesen. A forgás lehetőségét biztosító zsanér elég erős ahhoz, hogy a kijelző ne sérüljön meg a folyamatban.

Mindkét készülék összeszerelési és anyaghasználati minősége jó, de a Pocket 3 esztétikailag sokkal szebb, mint a Pocket 2. Összességében sokkal elegánsabb eszköz, amely örömet szerez a tartás és a használat során.

DJI OSMO POCKET 3 vs DJI POCKET 2: TULAJDONSÁGOK ÉS TELJESÍTMÉNY

DJI Osmo Pocket 3: Portré felvétel, élő közvetítési lehetőség, arc követés és dinamikus keretezés, vezeték nélküli mikrofon

DJI Pocket 2: Arc követés, vezeték nélküli mikrofon

A kamera egy szükséges frissítést kapott, egy 1/1.7 hüvelykes érzékelőről egy 1 hüvelykes érzékelőre. Pontosan ezt hiányoltuk a Pocket 2-ből. A nagyobb érzékelő jobb videó- és fotóminőséget biztosít, valamint lényegesen jobban teljesít gyenge fényviszonyok között. Az új érzékelő kezeli a zajproblémákat a sötétebb területeken, amelyeket a Pocket 2-nél eléggé szembetűnőek voltak.

A Pocket 2 remek arc- és tárgykövetéssel rendelkezett, amit a híres stabilizációs képességei kísértek. Mindezek a funkciók folytatódnak a Pocket 3-ban, több új képességgel együtt.

A legjelentősebb újdonság a portré módban történő felvétel lehetősége. Ez egy hasznos funkció a vloggerek számára, akik tartalmat szeretnének létrehozni olyan platformok számára, mint a TikTok, anélkül, hogy bármiféle utómunkát vagy vágást kellene végezniük. Azonban korlátozva van 3K felbontásra, ami kissé furcsa, tekintettel arra, hogy a vízszintes alternatíva továbbra is 4K felbontású.

További új funkciók közé tartozik az élő közvetítési lehetőség, a dinamikus framing és a "spinshot" funkció. Az utolsó említett funkció elég trükkös, lehetővé teszi a videográfusok számára, hogy egy gombnyomással 90 vagy 180 fokkal elforgassák a gimbal-t. Ez segíthet azoknak, akik "forgásos" átmenetet szeretnének létrehozni.

A dinamikus framelés lehetővé teszi jobb objektumkövetést és testre szabottabb képkivágásokat. Ez összetettebb felvételek létrehozását teszi lehetővé, de újra hangsúlyoznám, hogy a Pocket kamera szépsége az egyszerűségben rejlik - képes felvételt készíteni és cselekvést rögzíteni anélkül, hogy sok előkészületet és gondolkodást igényelne.

Az élő közvetítési lehetőség jó kiegészítés a vloggerek számára, így a kamera egyetlen megoldással kínál fényképezést, videót és élő közvetítést. Mindhárom egyéni elemhez jobb lehetőségek állnak rendelkezésre, de az, hogy mindegyik egyetlen eszközben megtalálható, elég lenyűgöző.

DJI OSMO POCKET 3 vs DJI POCKET 2: KÉP- ÉS VIDEÓMINŐSÉG

DJI Osmo Pocket 3:

 • 4K/60fps vízszintes,
 • 3K/60fps portré,
 • 4K/120fps

DJI Pocket 2:

 • 4K/60fps,
 • 1080p/120fps,
 • 1080p/240fps

DJI Osmo Pocket 3: Fotók 3840 x 2160 képpont

DJI Pocket 2: Fotók 9216 x 6912 képpont

A videófelbontás azonos a Pocket 3 és a Pocket 2 között, akár 4K 60 képkocka/mp-ig. Most nem történt ugrás az 8K felé, de talán a Pocket 4 esetén ez megtörténhet, ha lesz olyan. Jelenleg nagyon kevés a kereslet rá, és mivel a kiadások közötti időintervallum egy vagy két év, az ilyen funkciók váratnak magukra.

A Pocket 3 videójának minősége összehasonlítható a Pocket 2-vel, annak ellenére, hogy nagyobb érzékelő van benne. Tökeletes minőségű videókat kínál továbbra is, amikor a világítási viszonyok elfogadhatóak, és most már gyenge fényviszonyok között is jól használható. Még mindig van egy minimális zaj, így talán a zaj eltávolításának jobb megoldását lehetne bevezetni a szoftverszinten is.

A portré opció felbontása a Pocket 3 esetében maximum 3K. A portré módban történő felvétel lehetősége új funkció, szóval ne várjuk, hogy ezt a Pocket 2-ben megtaláljuk. Ha a TikTokhoz hasonló platformokon történő vloggolás kulcsfontosságú része annak, amit keresel, akkor a Pocket 3 itt világos győztes.

Az egyik jelentős fejlesztés a két kamera között az, hogy a Pocket 3 képes 4K felbontásig 120 képkocka/mp sebességgel felvenni; a Pocket 2 csak 1080p lassú mozgás módban tudott ilyet rögzíteni. A további felbontás lehetővé teszi a részletesebb rögzítést és nagyobb mozgásteret ad az utómunkában történő vágáshoz. Szívesen láttam volna a lassú mozgás rögzítési képességek kiterjesztését a portré módba is, de azt gondolom, hogy ez a Pocket kamera jövőbeli változataiban fog megvalósulni.

A Pocket 2 240 képkocka/mp-ig tud lassú mozgásban rögzíteni, míg a Pocket 3 maximálisan 120 képkocka/mp-et tud. Nem értem, miért csökkent az fps, de ha a szuper lassú mozgás fontos az alkotási folyamatodban, akkor a Pocket 2 itt az erősebb.

A fotófelbontás tekintetében a Pocket 2-ről (9216 x 6912 képpont) a Pocket 3-ra (3840 x 2160 képpont) csökkent. A Pocket kamerák nem a fotózás funkiójuk miatt lettek híresek, és ez a felbontás és a fotók minősége terén is érvényesül.

DJI OSMO POCKET 3 VS DJI POCKET 2: ÁR

 • DJI Osmo Pocket 3: Standard 232150 Ft a cikk megjelenésekor
 • DJI Pocket 2: 158711 FT, de egy ideje már nem érhető el
 • DJI Osmo Pocket 3: Creator Combo 289270 Ft
 • DJI Pocket 2: Creator Combo 215830 Ft, de már ez is eléggé nehezen beszerezhető.

Az Osmo Pocket 3 tartalmazza az Osmo Pocket 3 kamerát, egy Type-C to Type-C PD kábelt, egy Osmo Pocket 3 védőtokot, egy DJI csuklószíjat és egy Osmo Pocket 3 markolatot 1/4"-os menettel.

Az Osmo Pocket 3 Creator Combo tartalmazza az Osmo Pocket 3 kamerát, egy Type-C to Type-C PD kábelt, egy Osmo Pocket 3 védőtokot, egy DJI csuklószíjat, egy Osmo Pocket 3 markolatot 1/4"-os menettel, egy DJI Mic 2 adót (Shadow Black), egy DJI Mic 2 szélvédőt, egy DJI Mic 2 mágneses klipet, egy Osmo Pocket 3 akkumulátoros markolatot, egy Osmo Mini tripodot és egy Osmo Pocket 3 hordtáskát.

A Pocket 2 Creator Combo tartalmazza a alapcsomag tartozékait, valamint egy "Do-It-All" markolatot, egy mikro tripodot, egy széles lencsét, egy szélvédőt (dead cat/wind guard) és egy vezeték nélküli mikrofont.

Melyiket érdemes megvásárolni?

Az Osmo Pocket 3 szinte minden területen kiváló teljesítményt nyújt. A nagyobb érzékelő kezeli a korábbi gyenge fényviszonyokból származó problémákat. A portré felvétel és az élő közvetítés bevezetése örömet okoz a vloggereknek. A lassú mozgás rögzítéséhez magasabb felbontás is pozitívum. Valóban nincs sok negatívum a legújabb kiadással kapcsolatban.

Megéri-e a 232.150 Ft-ot? Valószínúleg nem, ha elégedett vagy mindazzal, amit a Pocket 2 nyújt. Ha úgy érzed, hogy valami hiányzik, vagy TikTok készítő vagy, aki számára szükséges a portré mód, akkor a Pocket 3 tökéletes választás. A nagyobb érzékelő és a nagyobb kijelző, valamint a jobb képminőség, valóban prémium termékké teszi.

Ha fantasztikus mindent tudó kamerát szeretnél, és hajlandó vagy kifizetni az árát érte, akkor válasszd mindenképpen a Pocket 3-at. Ha egy sikeres vloggerekkel működő vállalkozást vezetsz, akkor az eszköz ára abszolút megéri.

Az élő közvetítési opció szintén jó kiegészítés a vloggerek számára, amely lehetővé teszi, hogy az Osmo Pocket 3 kamera alkalmas legyen fényképezésre, videókészítésre és élő közvetítésre. Mindhárom elemhez vannak jobb opciók külön-külön, de mindegyiket egy eszközben letudni, igen hasznos funkció.

Bemutatkozó videó:

Forrás:

Techradar.com

 

Keresés