Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

DJI Osmo Action 4 vs. GoPro Hero 11 Black: Melyik a jobb?

DJI Osmo Action 4 vs. GoPro Hero 11 Black: Melyik a jobb?

A DJI bejelentette az Osmo Action 4 akciókamerát, az Action 3 utódját, és a GoPro Hero 11 Black versenytársát.

Az Action 4 legjobb akciókamera jelenleg a kategóriájában? Biztosan úgy tűnik, hogy ez a legjobb választás, ha rendszeresen éjszaka tervezel felvételeket készíteni.

Azonban a GoPro Hero 11 Black és a DJI Osmo Action 4 közvetlen összehasonlításában is látszik, hogy van olyan terület, amiben az egyik, van olyan, amiben a másik erősebb.

Itt vannak a főbb területek, amelyekben különböznek:

DJI előnye: Nagyobb érzékelő a jobb gyenge fényviszonyok közötti felvételekhez:

A nagyobb érzékelő a DJI Osmo Action 4 kulcsfontosságú frissítése az Osmo Action 3-hoz képest. 1/1.3 hüvelykes érzékelője van, ami lényegesen nagyobb, mint a 1/1.9 hüvelykes GoPro Hero 11 Black érzékelője.

A nagyobb szenzorok természetes módon magasabb fényérzékenységgel rendelkeznek, ezen felül az Action 4 nagy előnye, hogy kevesebb megapixeles lett, ami szintén segíti a nagyobb fényérzékenységet. Tehát az érzékelő pixelei sokkal nagyobbak, mint a GoPro-é.

Ennek az eredménye, hogy sokkal jobb gyenge fényviszonyok közötti teljesítményt kapunk a DJI Osmo Action 4-től. Az éjszakai videó sokkal tisztábban és fényesebben néz ki, míg a GoPro Hero 11 Black-é ami sokszor bizonyos körülmények között majdnem fekete. Ez egy olyan nem elhanyagolható tényező, amire reméljük, hogy a GoPro megpróbál választ adni a Hero 12 Black-ben. Azonban valószínűtlen, hogy képes lesz a DJI-t utolérni, hacsak nem szabadul meg a sorozat a viszonylag magas megapixel számától.

GoPro előnye: Nagyobb felbontású rögzítés

A GoPro Hero 11 Black 27 megapixeles érzékelővel rendelkezik, míg a DJI Osmo Action 4 jóval alacsonyabb felbontású, nagyjából 10MP-s. Bár ennek nagy előnyei vannak a gyenge fényviszonyok közötti teljesítmény szempontjából, a 4K minőségnél nagyobb felbontásokat elérhetetlenné teszi. Az Osmo maximális rögzítési felbontása 3840 x 2880, a 4:3 képarányú verziója a 4K-nak, de elérhetőek a klasszikus szélesvásznú 4K módok is.

Furcsamód a "maximális fotófelbontás", ami általában az érzékelő tényleges felbontása szokott lenni, valójában kicsit alacsonyabb, mint a 4K. 3648x2736 pixel, ami azt jelenti, hogy a DJI-nak kicsit növelnie kell a felbontást, hogy elérje a 4K-t.

A GoPro akár 5,7K felbontásban is képes felvételt készíteni, ami akkor hasznos, ha a videódban a legtöbb részletet szeretnéd megörökíteni. Emellett lassított felvételre is képes, akár 240 fps-re 2,7K felbontásban. Az Action 4 csak 1080p-nél éri el ezt a sebességet.

Döntetlen: A DJI közeledik a GoPro árazásához

Az előző generációban a DJI-nak jelentősen kedvezőbb ára volt, azonban most kicsit más a helyzet. A GoPro csökkentette a Hero 11 Black árát, így az Osmo Action 4 most közel ugyanannyiba kerül.

A GoPro várhatóan szeptemberben dobja piacra a Hero 12 Black verziót, ami az Osmo Action 4 életciklusában versenyképesbbé teheti a specifikációkat, tulajdonságokat, mint amit a DJI kamerája tud. Viszont lehet, hogy többe is kerül majd, mint az Action 4.

DJI előnye: magasabb vízállósági besorolás

A DJI állítása szerint az Osmo Action 4 vízállósága tok nélkül jobb, mint a GoPro által a Hero 11 Black-nek. A GoPro-t 10 méteres vízállóságra értékelték, míg a DJI kameráját 18 méterre.

Azonban érdemes kicsit több összefüggést is figyelembe venni itt. A 10 méteres vízállóság gyakran használt besorolás. A 18 méter nem az, és ez igaz a DJI korábbi kamerájára Osmo Action 3-ra is, ami 16 méteres vízállósággal rendelkezett. A növekedés részben a klasszikus "nekem nagyobb a számom" versengés része lehet.

Fontos megjegyezni azt is, hogy egyik kamera sem használható például mélytengeri felvételek készítéséhez. Ehhez vízálló tokra is szükséged lesz.

Összesített vélemény

A DJI jelentősen javította az akciókamerák egyik leggyengébb területét, a gyenge fényviszonyok közötti rögzítési teljesítményt.

Azonban ha csak nap közben készülsz felvételeket készíteni, még mindig vannak okok a GoPro mellett való döntésre. A magasabb felbontású rögzítés és a jobb extrém lassított módok egyeseknek hasznosabbak lehetnek. 

Nektek mi a véleményetek, szeretnétek egy Osmo Action 4 kamerát?

Keresés