Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

DJI Osmo Action 4 teszt: egy GoPro alternatíva problémamentes rögzítési lehetőségekkel

DJI Osmo Action 4 teszt: egy GoPro alternatíva problémamentes rögzítési lehetőségekkel

7 perc olvasási idő

Az Osmo Action 4 fantasztikus akciókamera; apró, strapabíró, sokoldalú. A képminőség jobb, mint elődjéé, több részletet képes megörökíteni gyenge fényben.

A korábbi DJI akciókamera modellhez képest a legjobb kamerákhoz kategóriájába sorolja be az Action 4-et, és az egyszerű és gyors mágneses rögzítésben felülmúlja a GoPro-k rögzítési megoldását. Ez egy rendkívül szórakoztató és képességekben gazdag kamera az aktív tevékenységeidhez és a vloggoláshoz, erősen ajánlott választás.

Előnyök

 • Jelentősen javított képminőség
 • Szélesebb látószög a főbb versenytársaknál
 • Kiváló stabilizáció
 • Rendkívül kényelmes rögzítési lehetőségek

Hátrányok

 • Minimális fókusztávolság: 0,4 m
 • Közepes akkumulátor-élettartam
 • Régi típusú microSD kártya korlátozza a potenciált

Nagyon kedveltük a DJI Osmo Action 3-at, és annak utódja, a DJI Osmo Action 4 egy évvel később érkezett, ugyanazzal a tervezési megoldással, ugyanazzal a kicsi, de strapabíró kialakítással, piacvezető vízállósággal, praktikus mágneses rögzítéssel, cserélhető akkumulátorral és egy hasznos nagyméretű első érintőképernyővel.

Tehát mi az újdonság? A DJI megpróbálta kezelni az Action 3 fő gyengeségét - a fénykép és videó minőségét - és ezt egy teljesen új, nagyobb 1/1,3 hüvelykes szenzorral tette meg.

Ha ez a szenzorméret nem mond sokat neked, akkor elárulom, hogy ugyanolyan méretű, mint amit a Samsung Galaxy S23 Ultra-ban találsz, ami az egyik legjobb kamerás okostelefon. A szenzor méreteit tekintve kb. 25%-kal nagyobb, mint az Osmo Action 3-ban található 1/1,7 hüvelykes szenzor.

Specifikáció:

 • Szenzor: 10MP 1/1,3 hüvelykes CMOS szenzor
 • Látószög / fókusztávolság: 155 fok / 12,7 mm
 • Maximális fénykép felbontás: 3648 x 2736
 • Videó: Akár 4K 120 képkocka / másodperc (16:9)
 • Stabilizáció: RockSteady 3.0+
 • Előképernyő: 1,4 hüvelykes, 320 x 320
 • Hátsó kijelző: 2,25 hüvelykes, 360 x 64

A fotó felbontása ezúttal valójában alacsonyabb az elődhöz képes 12 MP-ről 10 MP-re csökkent, míg a videó felbontása változatlan maradt, 4K akár 120 képkocka / másodpercig, plusz 8x lassított felvételi mód Full HD-ban. A nagyobb szenzor és a hasonló felbontás együttesen azt jelenti, hogy a pixelek nagyobbak, és több fényt képesek begyűjteni, ami javítja a képminőséget, különösen gyenge fényviszonyok között; még a legjobb akciókameráknak is ez egy gyenge pontja.

Most már rendelkezésre áll a DJI D-Log színprofil 10 bites színmélységgel, amelyet összekapcsolva a nagyobb szenzorral a képminőség drámaian javul, különösen a szín mélysége és dinamikatartomány terén. A kiemelkedő részletek, mint a fényes felhők és az esti lámpák, sokkal jobb minőségben rögzülnek a felvételeken, amit az Action 3 esetében nem lehetett elérni. A D-Log nem minden videómódban érhető el, de ez a profil a választandó, ha a rendelkezésre álló képkockasebességek megfelelnek a felvétel céljának.

A nagyobb szenzor káros hatása egy azonos méretű kamerában és 155 fokos látószögű lencse esetében az, hogy a minimális fókusztávolság 0,3 méterről 0,4 méterre nőtt. Ez talán nem tűnik nagy problémának, de a valódi életben és az ultra-széles lencsével való használat során az ember általában inkább a teljes látványt kapja, és nem a részleteket.

Ezenkívül megkapjuk a RockSteady 3.0+ stabilizációt is, ami rendkívül hatékony. A terep bringásoknak sem lesznek problémái - az Action 4-gyel nem lesz szükségük gimbalra.

A vízállósága még jobb, mint az elődé, további 2 méterrel nőtt, azaz maximálisan 18 méter mélységig lehet vele merülni.

Másutt a specifikációk és a funkciók nagyrészt azonosak maradnak az Action 3-as modellel, ami kifejezetten jó dolog. Ott van az kiváló mágneses rögzítési rendszer, ami felülmúlja a GoPro próbálkozásait. A hátsó és első érintőképernyők, és egy leegyszerűsített elrendezésű és menü gyors és könnyű navigálást tesz lehetővé.

Ha sokat készítesz fotót vagy videót, gyorsan lemerítheted az akkumulátort, és mindenképpen ajánlott az Adventure Combo-t választani a Standard Combo helyett, hogy két extra akkumulátort és három akkumulátort befogadó töltőállomást szerezz be a csomaggal - így minden nap tudod használni az utazásaid során.

Az Adventure Combo-hoz mellékelt 1,5 m-es szelfie bot is kiváló kiegészítő. Teljes hosszában, párosítva a kamera ultra-széles látószögű lencséjével, drónhoz hasonlító nézőpontokat tudsz rögzíteni, és igazán bővíti a felvételi lehetőségeidet.

Szerettem volna látni egy felvétel gombot a boton, de ott van a viszonylag megbízható hangaktiváció is, amellyel akkor is készíthetsz felvételeket, ha nem éred el a kamerát. Nagyon élveztem az Action 4-gyel való kreatív munkát, és könnyen ajánlható akciókamera.

Megjelenés dátuma és ára

A Standard Combo már kapható 183.190 Ft-ért, míg az Adventure Combo 228.070 Ft-ba kerül. Ez egy észrevehető 25%-os felár az Action 3-hoz képest, és hasonló a GoPro Hero 11 Black indulási árához, ami azt jelenti, hogy ez a kamera már nem olcsóbb alternatíva. Nagyjából 25%-kal többet fizetve az Adventure Combo-t is megvásárolhatod, amely tartalmazza a 1,5 m-es hosszabbító szelfie botot (amit külön is megvásárolhatsz), két extra akkumulátort és egy akkumulátortöltőt, amely három akkut tud tartani és tölteni. Hacsak nincsenek már tartalék akkumulátoraid, ezt a csomagot választanám.

Az Osmo Action 4 kompatibilis számos opcionális kiegészítővel, amelyek segítségével mindenféle tevékenységet rögzíthetsz, ideértve egy csuklópántot, biciklis rögzítést, kormányrögzítést, 3,5 mm-es jackátalakítót, Bluetooth távirányítót, objektívvédőt és országúti kerékpáros tartozék készletet.

Ár értékelés: 4/5

Dizájn

Nagy részben ugyanazt a dizájnt hozza, mint az Osmo Action 3. Egy briliáns mágneses rögzítőrendszert, továbbá a piac legjobb, 18 méteres vízállóságát.

Dizájn szempontjából kevéset lehet hozzáadni a kamerához. Itt van ugyanaz a strapabíró 145 gramm súlyú váz, cserélhető 1770 mAh-s akkumulátorral, 160 perces élettartammal, microSD kártyahellyel és dupla érintőképernyővel.

A objektív ugyanaz a 12,7 mm-es f/2,8-as optika, 155 fokos látószöggel; ésszerű választás vlogokhoz és akcióvideókhoz, különösen mivel az kiváló Rocksteady 3.0+ képstabilizálást használja.

A lencsevédőt mindig rajta kell tartanod, hogy távol tartsa a port, és biztosítsa, hogy a kamera a 18 méteres vízállóságát elérje. Ezt a lencsetakarót ND szűrőkre cserélheted, ha napfényes környezetben videót szeretnél készíteni. A DJI egy opcionális ND szűrő csomagot is kínál.

A bal és jobb oldali portajtók természetesen vízállóak, és tartalmazzák a töltéshez és a kapcsolathoz használt USB-C portot, valamint az akkumulátort és a microSD kártyahelyet.

A kamera alján található egy mágneses rögzítő állóképes rögzítéshez, és a dobozban egy Védőkeretet is kapunk, amely körbeöleli a kamerát, és egy további mágneses aljzatot tartalmaz, amely lehetővé teszi a függőleges, közösségi-médiás elhelyezést álló helyzetben a 4:3-as képaránnyal.

Az Action 3-on is található egy 1,4 hüvelykes első érintőképernyő az Action 4-en is, amely lehetővé teszi nem csak a képek előnézetét, hanem a menük irányítását és navigálását is.

A hátsó fő képernyő 2,25 hüvelykes méretű, és sokkal könnyebben látható. Mivel mindkét képernyő viszonylag kicsi, felesleges próbálkozni a képernyő minőségének vizsgálatával, de a kijelzők elég fényesek a tisztán láthatóak. A kamerán kevés fizikai vezérlőgomb található, és mindegyik könnyen megtalálható és kezelhető akár kesztyűs kézzel is. Kapsz egy nagy méretű felvétel gombot és egy be- és kikapcsológombot, és ennyi. Az a jó, hogy a felvétel gomb rögtön elkezdi rögzíteni a videót.

Dizájn értékelés: 4,5/5

Funkciók és teljesítmény

A fényképek csak 10 megapixelesek, ami talán a fotózással foglalkozóknak kevés lehet. A felbontáson felül például nincs portré, éjszakai vagy HDR mód, és egy olyan szuper-széles látószögű lencsére vagyunk korlátozva, amely viszonylag korlátozott a rögzítendő jelenetek típusai szempontjából.

A pozitív részét nézve, a színek kellemesek, és az úgynevezett hordó torzítás az ilyen széles látószögű lencsékkel is jól kezelt. Van egy csipetnyi kromatikus aberráció a sarkokban, de ez igazán megbocsájtható a többi előnyt figyelembe véve.

A igazság az, hogy az Action 4 elsősorban videóhoz készült, és minden olyan videómódot megtalálunk benne, amit egy akciókamerától elvárunk; lassított felvétel, hyperlapse, timelapse, amelyek mellett 4K 60fps és 120fps is szerepel a módok között, ami azt jelenti, hogy a képzett szerkesztők rendelkezésére állnak kíváló speed-ramp lehetőségek.

A RockSteady 3.0+ stabilizáció azonban valóban az Action 4 egyik csúcspontja, és a kamera minden más aspektusától függetlenül a legjobb akciókamera-stabilizációval rendelkezik, amelyet használtam. A lényeg az, hogy nincs szükség gimbalra az Action 4 használatakor, még heves tevékenységek során sem.

Az akkumulátor-élettartam azonban a kamera egyik gyenge pontja. A DJI azt állítja, hogy a beépített 1770 mAh-s akkumulátorral 160 percnyi felvétel készíthető, de a valóságban ez attól függ, hogy milyen videómódot használsz. 4K 60 képkocka / másodperc módban talán 70-80 percig tudsz rögzíteni, de a 4K 120 képkocka / másodperc módban ez mindössze egy órás időtartam érhető el. Viszont a töltés maga nagyon gyors – a kamera kb. 60 perc alatt feltöltődött a nulláról a teljes töltésre.

A DJI Mimo alkalmazás jó felhasználói élményt nyújt. Először párosítanod kell a telefonod a kamerával, de ha egyszer összekapcsolódtak, könnyen használhatod a telefont a képek és videók átvitelére és megtekintésére, valamint a kamera távolról történő irányítására. A beépített Wi-Fi és Bluetooth kapcsolat lehetővé teszi a gyors csatlakozást a telefonhoz, és a DJI alkalmazás telepítése is egyszerű.

Funkciók és teljesítmény értékelés: 4,5/5

Összefoglalás

A DJI Osmo Action 4 kamera egy kiváló választás azoknak, akik aktív életmódot élnek, és minőségi akciókamerát keresnek. A nagyobb szenzor és a fejlett képstabilizáció komoly előrelépést jelent az előző generációhoz képest, és a kamera kiváló minőségű videókat és fotókat készít. A széles spektrumú rögzítési lehetőségek, a vízállóság és a kompakt kialakítás további előnyök, amelyek miatt érdemes fontolóra venni az akciókamera beszerzését.

Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a fotózási képességei nem annyira erősek, mint a konkurens modellek esetén, de a videóképességei az összes eddigi kameránál jobbak. Az akkumulátor-élettartam sem a leghosszabbak közé tartozik, ezért ajánlott tartalék akkumulátorokat beszerezni, különösen hosszabb felvételekhez.

Az ára kissé magasabb lehet a versenytársakhoz képest, de a kamera teljesítménye és funkciói alapján még mindig jó választás lehet azok számára, akik minőségi akciókamerát keresnek. Az Adventure Combo csomag különösen ajánlott, mivel tartalék akkumulátorokat és hasznos kiegészítőket tartalmaz.

Keresés