Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

DJI MAVIC 3 VS MAVIC 2 PRO ÖSSZEHASONLÍTÁS - MÁSODIK RÉSZ

DJI MAVIC 3 VS MAVIC 2 PRO ÖSSZEHASONLÍTÁS - MÁSODIK RÉSZ

 

Az előző részt ITT olvashatod el.

 

 

Az alábbi táblázat a Mavic 3 és a Mavic 2 Pro közötti legfontosabb teljesítménybeli különbségeket mutatja be. 

  Mavic 3 Mavic 2 Pro
Súly Mavic 3 (Standard) 895g.
Mavic 3 (Cine) 899g.
907g
Méretek Összecsukva (propeller nélkül) 212 x 96.3 x 90.3 mm (Hosszúság x Szélesség x Magasság)
Kihajtva (propeller nélkül) 347.5 x 283x 107.7 mm (Hosszúság x Szélesség x Magasság)
Összecsukva (propeller nélkül) 212.86 x 99.83 x 93.04 mm (Hosszúság x Szélesség x Magasság)
Kihajtva (propeller nélkül) 319.55 x 256.46 x 90.5 mm (Hosszúság x Szélesség x Magasság)
Maximális repülési idő (szél nélkül) 46 perc 31 perc
Maximális repülési sebesség (tengerszint közelében, szél nélkül) 21 m/s (S mód) 20 m/s (S mód)
Maximális emelkedési sebesség 6 m/s (P mód)
8 m/s (S mód)
5 m/s (S mód)
4 m/s (P mód)
Maximális ereszkedési sebesség 6 m/s (P mód)
6 m/s (S mód)
3 m/s (S mód)
3 m/s (P mód)
Maximális lebegési idő (szél nélkül) 40 perc 29 perc
Max szél ellenállás 10.8-13.8/s 8-10.7 m/s
Működési hőmérséklet -10° to 40° C (14° to 104°F) -10° to 40° C (14° to 104°F)
GNSS GPS + Galileo + BeiDou GPS + GLONASS
Belső memória 8 GB 8 GB

 

Mavic 3 repülésbiztonság

A Mavic 3 fejlett biztonsági rendszerekkel rendelkezik, továbbfejlesztett akadályérzékelő és navigációs rendszerekkel, valamint új nyomkövető rendszerrel.

Mindkét drón rendelkezik omnidirectionális objektumérzékeléssel, de a Mavic 3 kibővített képességekkel rendelkezik ezen a téren.

s

Például a Mavic 3 elöl elhelyezkedő érzékelő rendszere 0,5 és 200 méter közötti érzékelési tartományt és 90° (vízszintes) és 103° (függőleges) FOV-t kínál, szemben a Mavic 2 Pro 20 és 40 méter közötti érzékelési tartományával és 40° (vízszintes) és 70° (függőleges) FOV-jával.

Mavic 3 objektumkövetés

A Mavic 3 egy fejlettebb követőrendszerrel is rendelkezik, mégpedig a továbbfejlesztett ActiveTrack 5.0-val.

Az ActiveTrack korábbi iterációi lehetővé tették, hogy a kamera kövesse a tárgyat, amint az közvetlenül a drón felé és távolodik tőle, miközben nagyrészt mozdulatlanul marad, valamint hogy egy mozgó tárgy mellett repüljön. A Mavic 2 Pro egyébként az ActiveTrack 2.0-val rendelkezik.

De az újragondolt ActiveTrack 5.0 lehetővé teszi, hogy a Mavic 3 a témával együtt mozogjon, ahogy előre, hátra, balra, jobbra és átlósan is mozogjon. Ezenkívül, ha a téma túl gyorsan mozog, és átmenetileg kikerül a képkockából, a repülőgép vizuális érzékelői továbbra is intelligens módon követik és bekeretezik a témát, amikor az újra megjelenik.

Ezek az új irányok sokkal gördülékenyebb és változatosabb drón- és kameramozgást tesznek lehetővé az ActiveTrack ezen újragondolt verziójának használata közben. 

AirSense és hazatérés

A Mavic 3 a DJI innovatív AirSense technológiájával is rendelkezik, amely egy ADS-B vevőt használ, hogy figyelmeztesse a pilótákat más gépek közeli repüléseire. 

A Mavic 2 Pro nem rendelkezik az AirSense-el, amely a DJI vállalati drónjaihoz kapcsolódik, de a legújabb fogyasztói eszközükbe, például az Air 2S-be is bekerült. 

Mindkét drón rendelkezik Return To Home funkcióval, de a Mavic 3 rendelkezik a legmodernebb változattal. Ennek a jól bevált technológiának ez a kifinomult megoldása, amely most Advanced RTH néven ismert, lehetővé teszi a Mavic 3 számára, hogy automatikusan meghatározza a legrövidebb, legbiztonságosabb és energiatakarékos útvonalat a kiindulási ponthoz, valamint figyelembe veszi az olyan tényezőket, mint a szélsebesség. 

 

Mavic 3 intelligens felvételi módok

Mind a Mavic 3, mind a Mavic 2 Pro intelligens felvételi módok egész sorával segíti a felhasználókat a lehető legjobb tartalmak létrehozásában.

A Mavic 2 Pro olyan funkciókkal rendelkezik, mint a Hyperlapse, a QuickShots és számos panoráma lehetőség, köztük a Sphere és a 180°.

A Mavic 3 eközben néhány elég ügyes intelligens móddal is rendelkezik.

Ezek közé a módok közé tartozik a MasterShots, amely segít a felhasználónak a kiváló minőségű tartalom gyors és egyszerű készítésében, valamint a Panorama Mode, amely lehetővé teszi, hogy a képeket közvetlenül a drón illessze össze és dolgozza fel, a DJI Fly App vagy bármilyen utómunka nélkül, lélegzetelállító tájképek készítéséhez.

Mindezeken felül a Mavic 3 QuickTransfer funkciója lehetővé teszi, hogy a felhasználók a távvezérlővel való összekapcsolás nélkül tárolják és dolgozzák fel az anyagokat mobil eszközeiken. A Mavic 3 egyébként a Wi-Fi 6 protokollon keresztül gyorsabban tudja továbbítani az anyagokat a drónról a mobil eszközre.

Mavic 3 átviteli távolság

Az átviteli távolság jelentősen javult a Mavic 3-on a Mavic 2 Pro-hoz képest.

A Mavic 3 a továbbfejlesztett DJI O3+ átviteli rendszert használja; a Mavic 2 OcuSync 2.0-jának továbbfejlesztett változatát.

Ez nagyobb átviteli távolságot jelent, a Mavic 3 akár 15km (FCC) vagy 12km (CE) távolságig is eljuthat, szemben a Mavic 2 Pro 10km (FCC) és 6km (CE) távolságával.

Ez lehetővé teszi, hogy a Mavic 3 messzebbre repüljön, és a jeleket nagyobb stabilitással és kisebb videokéséssel továbbítsa, így a videóátvitel egyre simább, stabilabb és tisztább lesz.

Valójában a Mavic 3 a DJI első olyan drónja, amely nagy képkocka sebességű átvitelt kínál.
1080p/60fps sebességű élő adással. Ez azt jelenti, hogy a kameranézet közel olyan felbontásban jelenik meg, mint amit a kamera ténylegesen rögzít.

Ezzel szemben a Mavic 2 Pro távirányítója 720p@30fps / 1080p@30fps minőségű élő nézetet biztosít.

Mavic 3 távirányító 

Ha már a távvezérlőknél tartunk, a Mavic 3 az intelligens vezérlő új generációját kapta meg, név szerint a DJI RC Pro-t. 

Ez a DJI Remote Controller Pro a Mavic 3 Cine Premium Combo mellé jár, és külön elérhető kiegészítőként is kapható lesz. Mellékesen jegyezzük meg, hogy a Mavic 3 önálló és a Fly More Combókhoz az RC-N1 távirányító tartozik.

De most koncentráljunk a DJI RC Pro-ra, mivel ez a Mavic 3 kínálatának sztár kiegészítője.

Ahogy az eredeti Smart Controller a Mavic 2 sorozat szinonimájává vált, úgy ez a változat is biztosan a Mavic 3 pilóták kedvencévé válik.

Mi a különbség az eredeti és az új RC között?

Az RC Pro megnövelt antennateljesítménnyel rendelkezik a nagyobb átviteli távolság érdekében, és lenyűgöző 3 órás üzemidővel rendelkezik, és 90 perc alatt feltölthető. 

Ez felülmúlja az eredeti Smart Controller-t, amely kisebb átviteli távolsággal rendelkezik, és valamivel rövidebb ideig, 2,5 órán át képes működni.

Az intelligens vezérlő mindkét változata nagy fényerejű képernyővel rendelkezik, hogy nappali fényviszonyok között is optimális teljesítményt nyújtson. 

A DJI Mavic 3 a legjobb kamerás drón?

A DJI Mavic 3 a Mavic 2 Pro-hoz képest jelentősen javított specifikációkkal rendelkezik, de mivel három év van köztük, ez várható volt.

Mi a helyzet tehát a többi kamerás drónnal?

A DJI egyértelműen kétféle piacot céloz meg a Mavic 3-mal - a Standard és a Fly More Combo a lelkes amatőr tartalomkészítőknek, míg a Cine a profi filmkészítőknek készült.

Ezért két nyilvánvaló összehasonlítási alap az újonnan megjelent Mavic 3-al, az Air 2S és az Inspire 2-X7 kombináció.

DJI Mavic 3 vs. DJI Air 2S

Először is, az Air 2S, egy nagyon jó amatőr filmes drón. Legfontosabb jellemzői a kisebb, 1 hüvelykes szenzor, amely 5,4K/30fps és 4K/60fps videók és 20MP állóképek készítésére képes.

Az 595 g-os súlyával sokkal könnyebb, mint a Mavic 3, és az ára is jelentősen olcsóbb (attól függően, hogy milyen opciót veszel), de nem rendelkezik a Mavic 3 repülési idejével, az átviteli távolságával és a kettős érzékelőrendszerével. Nem képes az Apple ProRes formátum használatára sem.

DJI Mavic 3 vs Inspire 2

A Mavic 3 Cine Premium Combo valóban a profi felhasználók felé viszi ezt a csomagot, így inkább az Inspire 2-X7-gyel való összehasonlítás éreztük korrektnek.

Az Inspire 2-X7 kombó, amely a magasabb szinten dolgozó tartalomkészítők munkagépe, még mindig némi kíváló képességekkel rendelkezik, mivel képes akár 6K videót rögzíteni CinemaDNG / RAW-ban és 5.2K-ban Apple ProRes-ben, valamint gyors sebességével a dinamikus akciófelvételekhez.   

A Mavic 3 azonban minden bizonnyal vonzó ajánlat lesz a filmgyártó cégek számára, a méretéhez képest kiemelkedő specifikációi, megnövelt repülési idejének és összecsukható és könnyű kialakításának köszönhetően. A Cine kombó költséghatékonyabb megoldás.         

Összefoglaló

A DJI Mavic termékcsalád évek óta meghatározza az innovációt a légi filmkészítésben.

A Mavic 3 folytatja ezt a hagyományt, néhány komolyan lenyűgöző tulajdonságával.

A DJI néhány kulcsfontosságú fejlesztést hajtott végre a Mavic 2-höz képest. És mivel a Mavic 3 képes az Apple ProRes használatára és az 5.1K videó felvételére, a Mavic komoly versenytárs a professzionális produkciós irodák számára.

A Mavic 3 egy nagyon várt termék volt, és lenyűgöző specifikáció miatt megérte várni rá.

 

Forrás: Heliguy

Keresés