Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

DJI Air 3 Tíz legjobb tulajdonsága

DJI Air 3 Tíz legjobb tulajdonsága

9 perc olvasási idő

 

Ismerd meg ennek a kompakt kamerás drónnak a legkiemelkedőbb jellemzőit, ideértve a kettős képalkotó rendszert és az akár 46 perces maximális repülési időt. Fedezd fel, hogyan segíthet a DJI Air 3 drón lenyűgöző légifelvételeket készíteni.

 • Az DJI Air 3 egy könnyű, kompakt kamerás drón, amely kettős képalkotó rendszerrel rendelkezik;
 • A drón közepes telekamerája és széles látószögű szenzora képes 48MP felbontású állóképek, és 4K/60fps HDR videók készítésére;
 • Bevetésenként akár 46 percnyi maximális repülési idő áll rendelkezésre a felvételkészítéshez;
 • A DJI Air 3 új, O4 átviteli rendszert használ, és rendelkezik minden irányban működő akadályérzékeléssel. Emellett két új távirányítót is bevezettek a drónnal - a DJI RC 2-t és a DJI RC-N2-t;
 • Ebben a cikkben kiemeljük a DJI Air 3 tíz legjobb jellemzőjét, és bemutatjuk, hogy ezek hogyan segítik a lenyűgöző légifelvételek készítését.

Az DJI Air 3 egy kompakt, erőteljes és intelligens drón két kamerával.

A lista magában foglalja:

 1. Kettős képalkotó rendszer: Közepes tele és széles látószögű érzékelő - 48MP felbontású állóképek és 4K/60fps HDR videó;
 2. Akár 46 perc repülési idő;
 3. O4 átviteli rendszer a hatótávolság javításáért;
 4. Új távirányítók: A DJI RC 2 okos vezérlő és a DJI RC-N2 vezérlő;
 5. Fejlett biztonsági funkciók, beleértve a mindenirányú akadályérzékelést is.

1: Két fő kamera

Az Air 3 két kamerát tartalmaz:

 • Közepes telekamera: 70 mm ekvivalens fókusztávolság; f2.8 rekeszérték.
 • Széles látószögű kamera: 24 mm ekvivalens fókusztávolság; f1.7 rekeszérték.


Az DJI Air 3 két kamerával rendelkezik.

Mindkét kamera 1/1,3" CMOS érzékelővel rendelkezik, 48MP képalkotási képességgel és képes 4K/60fps videó rögzítésére vagy lassított felvétel készítésére akár 4K/100fps vagy 1080p 100/200fps (16:9) felbontásban. Mindkét szenzoron HLG/D-Log M színprofilt alkalmaznak.

A széles látószögű kamerával akár 1-3x digitális zoomot is elérhetsz, míg a közepes távolságú kamerával akár 3-9x digitális zoom is lehetséges.

Mindkét szenzor négy fénykép módot támogat: Egyes felvétel; Sorozatfelvétel; AEB; és Időzített felvétel.

Az azonos szenzorok biztosítják az egységes felbontást és színstílust a felvételekhez, így kiváló vizuális élményt nyújtanak. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyszerűen alkothassanak és könnyedén szabályozhassák a színeket.

A széles látószögű szenzor kombinálása egy közepes telekamerával számos előnnyel jár, például:

1.) Biztonságosabb repülés: Közvetlenül válthatsz a fókusztávolságok között részletes közelképek készítéséhez, miközben megtartod a biztonságos távolságot;

2.) Hatékonyabb alkotás: Gyorsan válthatsz a látómezők között anélkül, hogy meg kellene változtatnod a kamera helyzetét, ezáltal javítva a kreatív hatékonyságodat;

3.) Gazdagabb tartalom: A két kamera különböző célokat szolgál. A széles látószögű kamera ideális választás tájképekhez, míg a közepes telekamera tökéletes portrék készítéséhez. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén rögzítsd a kívánt felvételeket.

Az alkalmazási forgatókönyvek közé tartozik a közepes telekamera esetében:

 • Távoli jelenetek közelebb hozása.
 • Minimalista képek megörökítése.
 • A sebesség érzetének összehasonlítása a képeken, a változtatás előtt és után.

2: Intelligens funkciók

A DJI Air 3 drón kamerái számos intelligens funkciót rejtnek magukban. Ezen funkciók közül néhány, mint például a MasterShots, QuickShots és Waypoint Flight, rendkívül hatékonyan segíti a kezdőket abban, hogy gyorsan és könnyedén olyan tartalmat hozzanak létre, amely korábban nehezen volt elérhető. Ezen kívül ezek a funkciók fokozzák a hatékonyságot, és csökkentik a kreatív alkotás kezdeti nehézségeit.

Az alábbi táblázat bemutatja ezeknek az intelligens funkcióknak a lehetőségeit:

Funkció

Leírás

Melyik Kamera

Waypoint Repülés


Az Air sorozaton most először elérhető a Waypoint funkció. Tervezd meg előre a repülési útvonalakat és a felvételi műveleteket, hogy nehéz kamera mozgásokat is könnyedén elvégezhess, és lenyűgöző felvételeket készíthess. A tervezett repülési útvonalakat el is mentheted, így később pontosan ugyanazt a mozgást ismételheted meg.

Mindkettő

MasterShots

Automatikusan végezz változatos kamera mozgásokat, rögzíts több klipet, majd könnyedén szerkeszd őket zenével, vágásokkal és áttűnéssekkel  gyorsan és egyszerűen a filmszerű hatásért.

Mindkettő

Portré Mód

Készíts 2,7K felbontású vertikális felvételeket, melyek tökéletesek a okostelefonokon való megtekintéshez, és azonnal készen állnak a megosztásra a közösségi média felületeken.

Mindkettő

Timelapse


Rögzíts timelapse felvételeket akár 4K-ban vízszintesen vagy 2,7K-ban vertikálisan.

Mindkettő

Éjszakai Mód

Rögzíts zajmentes felvételeket akár 4K/30fps minőségben, gyenge fényviszonyok között vagy éjszaka.

Mindkettő

Quick Shots

Kreatív kamera mozgások, mint például Rocket, Dronie, Kör, Helix, Boomerang és Aszteroida.

Mindkettő (Aszteroida mód nincs a telekameránál.)

Panoráma

Támogatja az HDR ultra-HD panoráma fotók készítését, és további módokat, beleértve a Kör, 180°, Széles Látószögű és Vertikális módot.

Széles látószögű kamera csak. Távolsági kamerán nem támogatott.

 

A drón képes intelligens funkciókra is, mint például:

1: Sebességvezérlés: Fixáld a repülési sebességet, így nincs szükség a vezérlőkar nyomva tartására. Manuális beállításokat végezhetsz a sebesség/irány tekintetében bármikor, így könnyebben kezelhető.

2: FocusTrack: Egyszerűen tarthatod élesen a kép közepén a témádat vagy magadat. A FocusTrack csomag tartalmazza:

 1. Spotlight 2.0: A drón nem repül automatikusan, de a kamera rögzítve marad a témán, miközben a manuálisan vezérelheted a repülést.
 2. Point of Interest 3.0: A drón a beállított sugár és repülési sebesség alapján követi a témát egy körben. A maximális repülési sebesség 12 m/s, és a repülési sebesség dinamikusan beállítható igény szerint.
 3. ActiveTrack 5.0: A drón meghatározott távolságot és magasságot tart a követett témától, amihez két mód áll rendelkezésre: Követés vagy Párhuzamos repülés. A maximális repülési sebesség 12 m/s.

3: Ultrahosszú Akkumulátor-idő

Az DJI Air 3 maximális repülési ideje 46 perc - ez 48%-os javulás az előző generációhoz képest. Az Air 3 összesen 42 percig képes lebegni.


Az DJI Air 3 maximális repülési ideje 46 perc.

Az Air 3 lenyűgöző képességeit kiegészítendő, a Battery Charging Hub (hamarosan külön is megvásárolható vagy része a Fly More Combo-nak) támogatja a gyors töltést, valamint új "energiagyűjtési" és mobil tápellátási funkciókat kínál.

Gyors Töltés: Egyszerre akár három DJI Air 3 Intelligens Repülési Akkumulátort is sorban lehet tölteni. Egy akkumulátor teljes töltéséhez 60 perc (DJI 100W USB-C Töltővel) vagy 80 perc (DJI 65W Autós Töltővel) szükséges.

Energia Gyűjtés: Az alacsony teljesítményű akkumulátorok hátramaradt energiája átvihető a legmagasabb teljesítményű akkumulátorba, ezzel még egy repülést tudunk végrehajtani.

Mobil Tápellátás: A Battery Charging Hub-ot mobil tápegységként is használhatod, amely támogatja az 82W PD gyorstöltést.

4: Továbbfejlesztett biztonsági funkciók

Ez az első alkalom, hogy az Air sorozat támogatja a mindenirányú akadályérzékelést, a továbbfejlesztett halszem lencsék teljeskörű támogatást nyújtanak a repülés alatt.

Az akadályérzékelő rendszerrel (APAS 5.0) az Air 3 támogatja a Kezdőpontra Visszatérés funkciót (automatikusan tervez egy repülési útvonalat vissza a kezdőpontra) és a Nyolc Irányú Aktív Követés funkciót (a Fejlett RTH-val együttműködik, teljesen automatikus repülést és stresszmentes visszatérést valósít meg).

5: Új Képátviteli rendszer

Az Air 3 a DJI új O4 képátviteli rendszerét alkalmazza, és hat antennás (2 TX és 4 RX) kialakítással járul hozzá a videóátvitel stabilizálásához.

Ennek eredményeként az Air 3 akár 10 km-es (CE) átviteli távolságot tesz lehetővé, és tiszta 1080p/60fps élőképes képet nyújt.

6: Új Távirányítók

Az O4 átviteli rendszer támogatásához az Air 3 két új kontrollereket mutatott be: A DJI RC 2-t és a DJI RC-N2-t.

Az RC 2 egy okos távirányító beépített képernyővel és erőteljes processzorral...


DJI RC 2 okos távirányító

...míg az RC-N2 egy kontroller, amely egy különálló, érintő kijelzős okos eszközzel használható.

 
DJI RC-N2 távirányító

Az alábbi táblázat összefoglalja mindkét kontroller főbb jellemzőit:

 

RC 2

RC-N2

Antennák száma

4 antenna (2 TX és 4 RX)

2 antenna (2 TX és 2 RX)

Működési idő

3 óra

Ha nem tölt mobil eszközt: 6 óra

   

Mobil eszköz töltésével: 3,5 óra

Töltési idő

1,5 óra

2,5 óra

Képernyő méret

5,5 hüvelyk

-

Felbontás

1080p

-

Képkocka/másodperc

60 fps

-

Max fényerő

700 nit

-

Belső tárhely

32 GB

-

Alkalmazás telepítés

Nem támogatott

-

 

A fenti táblázat üres sorai az RC-N2 esetén azzal függenek össze, hogy milyen okos eszközt használsz együtt a készülékkel.

7: LightCut alkalmazás

Kapcsolódj vezeték nélkül az Air 3-hoz a LightCut alkalmazáson keresztül a telefonodon, hogy még több kreatív lehetőséged legyen, mint például az Egygombos Szerkesztés. Nincs szükség az összes felvétel letöltésére a folyamat során, ami segít tárhelyet megtakarítani a mobil eszközödön.

 • Egygombos Szerkesztés: A kompozíció és a repülési útvonal alapján intelligens módon kiválasztja a klippeket, és automatikusan összepárosítja egymással az optimalizált sablon lehetőségeket és a hanghatásokat, hogy gyorsan és könnyedén filmszerű videót hozhass létre.
 • Tilt-Shift Effektusok: Élvezd a tilt-shift hatást egyetlen érintéssel. Alkalmazd ezt a funkciót a 3x közepes telekamera által rögzített felvételeken, a még drámaibb eredmény érdekében.

8: Méret

Az Air 3 azért nem egy Mini méretű drón, de még mindig egy rendkívül könnyen hordozható eszköz. Kompakt mérete, és összecsukható karjainak köszönhetően alig foglal helyet.

A 720 grammja miatt is, az Air 3 remek választás útközbeni tartalmak rögzítéséhez.


Az DJI Air 3 összecsukható és kompakt.

 

9: Kiegészítők

Használd ki a DJI Air 3 lehetőségeit minden repülés alkalmával, kombináld kiemelkedő kiegészítők széles választékával.

Már említettük a Battery Charging Hub-ot, de lássunk néhány további, külön megvásárolható kiegészítőt:

 • DJI Air 3 ND Szűrő Készlet: Ez a készlet ND8/16/32/64 szűrőket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik simább felvételek készítését hosszabb záridők mellett.
 • DJI Air 3 Propeller Védő: Tartsd biztonságban a DJI Air 3 drónt, különösen beltéri vagy szűk területeken történő repülés során a propeller védők használatával. Ezek könnyűek, tartósak és könnyedén fel- és levehetők.
 • DJI Air 3 Széles látószögű lencse: Növeld meg a látómezőt a légi tartalom készítése során a DJI Air 3 Széles látószögű lencsével.
 • DJI 100W USB-C Töltő: A tápegység gyorsan töltheti az akkumulátort és a távirányítót egyidejűleg, vagy mobil eszközöket a USB-C portokon keresztül.
 • DJI 65W Autós Töltő:A könnyű és hordozható autós töltő egy univerzális portot használ. Tölthetsz vele akkumulátort, távirányítót, okostelefont, laptopot és más eszközöket.


DJI Air 3 ND szűrő készlet

10: Többféle Kombináció - Válaszd ki a legjobb csomagot az igényeid szerint

Az Air 3 három csomagban érhető el, amelyek közül több lehetőség áll rendelkezésre az pilótáknak, hogy kiválasszák számukra a legjobb opciót.

 

DJI Air 3 (RC-N2)

DJI Air 3 Fly More Combo (RC-N2)

DJI Air 3 Fly More Combo (RC 2)

DJI Air 3

1

1

1

DJI Air 3 Alacsony Zajszintű Propellerek (Pár)

3

6

6

DJI Air 3 Gimbal Védő

1

1

1

DJI RC-N2 Távirányító

1

1

0

DJI RC-N2 RC Kábel (USB-C Csatlakozó)

1

1

0

DJI RC-N2 RC Kábel (Lightning Csatlakozó)

1

1

0

DJI RC 2

0

0

1

DJI Air 3 Akkumulátor Töltő Központ

0

1

1

USB-C Kábel

1

1

1

DJI Air 3 Intelligens Repülési Akkumulátor

1

3

3

DJI Válltáska

0

1

1

DJI Air 3 és RC-N2 vásárlása

DJI Air 3 Fly More Combo (RC-N2)

DJI Air 3 Fly More Combo (RC 2)


 

 

A két Fly More Combo hosszú távon több értéket nyújt az áráért. Az extra tartozékokkal ellátott csomagok költséghatékonyabbak, mintha később külön megvásárolni őket.

Összefoglalás

Az DJI Air 3 egy lenyűgöző kameradrón, amely rengeteg funkciót kínál, például a kettős képalkotó rendszert, 46 perc repülési időt és fokozott biztonsági és képátviteli funkciókat.

A szabadidős és amatőr tartalomkészítők számára tervezett Air 3 megfelelő egyensúlyt nyújt a minőség, hordozhatóság és teljesítmény között, lehetővé téve lenyűgöző képek és videók létrehozását útközben.

 

Forrás: Heliguy.com

Keresés