Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál. Elfogadom
Menü

DJI Mic: A legjobb hordozható mikrofon videókhoz, zenékhez és podcastokhoz

DJI Mic: A legjobb hordozható mikrofon videókhoz, zenékhez és podcastokhoz

A hang a mai világban a tartalomkészítés kritikus szempontja. Legyen szó YouTube-csatornáról, Twitch-streamingről, interjúkról vagy podcastingról, a hangod tükrözi, hogy ki vagy, és a felvétel helye is nagy hatással lehet a hangra.

A hang a mai világban a tartalomkészítés kritikus szempont. Legyen szó YouTube-csatornáról, Twitch-streamingről, interjúkról vagy podcastról, a hangod tükrözi, hogy ki vagy, és a felvétel helye is nagy hatással lehet a hangra. A nézők hozzászoktak a laza kameramunkájú videókhoz, de ha a hang rossz, akkor a nézők legtöbbször hamarabb zárják be a tartalmad. Ezért kipróbáltuk az új DJI Mic-et, hogy lássuk, valóban olyan nagyszerű hangminőséget produkál-e, mint amit a gyártó ígért.
Az egyik legújabb megoldás a piacon a DJI Mic, egy sokoldalú mikrofon, amely minden eszközhöz csatlakoztatható, így kompatibilis a legnépszerűbb okostelefonokkal, fényképezőgépekkel és táblagépekkel.

Ez egy vezeték nélküli mikrofon, amely kompatibilis a legtöbb Bluetooth-kapcsolattal rendelkező eszközzel, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár 250 m távolságból is rögzítsenek énekhangot a vevőtől. 

Jellemzők:

  • Kétcsatornás felvétel
  • 250 m-es vezeték nélküli átvitel
  • Akár 14 órányi beépített memória
  • Széles körű kompatibilitás
  • Akár 15 órás akkumulátor-üzemidő
  • Hordozható és kompakt
  • Beépített érintőképernyő
  • Töltő tok
  • Másodlagos hangbiztonsági sáv

Nagyszerűen hangzik. A kétcsatornás felvétel rugalmasságot biztosít az utómunkálatokban a két csatorna kombinálásakor. Az adónként 14 órás felvételre elegendő beépített memória arra az esetre van, ha bármilyen hangkimaradás vagy hangveszteség történne.

A mikrofonnal eltöltött idő alatt soha nem találkoztam veszteséggel, de jobb a biztonság. Ha hosszabb forgatási napokon, minden komponens egy tokon keresztül töltődik, akkor nem kell aggódni, hogy valamelyiket elfelejtettük volna feltölteni. A másodlagos hangbiztonsági sáv -6 dB-es rögzítése azt jelenti, hogy a klippelés vagy torzítás ellen védve vagy. 

Töltőtok
Azt kell mondanom, hogy a töltőtok egy nagyon hasznos megoldás, amely őszintén szólva rengeteg időt és felesleges kábelezést takarít meg a töltés során. A tokba szépen becsomagolva van a két adó és a vevő; mindkét adó automatikusan párosodik a készülékkel, amint kiveszik a tokból, és mindegyik adó körülbelül 5,5 óra felvételt biztosít, a vevő pedig 5 órát. Ráadásul összesen akár 15 órát is bírhat, attól függően, hogy milyen a Mic beállítása és a tok teljesen fel van-e töltve. 

A tok masszív, és tudhatod, hogy mikrofonjaid, vevőid és adaptereid biztonságban vannak benne. A töltőtáska nem újdonság, de ha a DJI-től származik, akkor tudod, hogy a minőség adott, és mindenre gondoltak, beleértve a méretet is. Elég kompakt, 102 mm x 41 mm x 60 mm, és mindössze 261 g súlyú, ha minden benne van.

Hangminőség
Ez az, ami igazán lényeges, ugye? Szóval, hogyan teljesített? Nem vagyok hangtechnikus, de videók készítésekor használok vezeték nélküli rögzítő eszközöket, és még én is tudom, mikor rossz a hang, vagy mikor nem érdemes megpróbálni a szerkesztést a szélzaj vagy a ruhák zizegése miatt. A DJI akár 250 m-es vezeték nélküli átvitelt biztosít akadálytalan kültéri környezetben.

Magam részéről nem hiszem, hogy valaha is szükségem lesz ilyen távolságra, de szükség esetén tényleg tudja. Plusz, mivel általában egyedül készítem a videókat, nem szívesen hagynám a kamerámat ilyen messze.

A mikrofonok különböző más felvételi helyszíneken is nagyszerűen teljesítettek, és nem volt hangveszteség vagy probléma a használatuk során. A biztonság kedvéért mindent +1-es erősítéssel vettem fel. A hang kristálytiszta volt. 

Önálló felvételi eszközként nagyszerűen működött. Egyetlen gombnyomás a felvétel gombra, amelyet egy kis rezgés követett, hogy tudassa, hogy rögzít, és máris készen állt a hangfelvételre. A felvétel közben egy piros jelzőfény is világított. USB-n keresztül csatlakoztatva a telefonomhoz és a Filmic Pro használatával ismét nem volt probléma, egyszerűen csak meg kellett erősítenem az alkalmazásban, hogy külső mikrofont használok. Ezek a mikrofonok akkor is jó választásnak bizonyulnak, ha vezeték nélküli megoldást keresel egy interjú jellegű forgatásra. Tiszta, éles, és a hang elég pontos.

Sokoldalúság
Egy fontos pont, amit szeretném, ha megjegyeznél, hogy ez a készlet egy eszközös megoldás lehet az alkotók számára. Ez alatt azt értem, hogy a DJI Mic képes menet közben is rögzíteni, amikor tartalmat készítesz, majd önálló rögzítő eszközként működhet a hangfelvételek készítéséhez.

Rögzítheted boom-karhoz a vezeték nélküli felvételhez, és használhatod interjú típusú forgatáshoz is. Említettem már, hogy az adóerősítés mindegyiken függetlenül beállítható? Nem, ezek nem fogják helyettesíteni a magasabb kategóriájú puska mikrofonokat, de ha egy fix költségvetésen belül keresel valamit, ami egyenletesen magas hangminőséggel rendelkezik, akkor a DJI Mic pontosan az, amit keresel.

Összefoglaló

Mindent egybevetve, ez egy minőségi termék, amely hihetetlen hangzát biztosít, és kiemeli azt, amit a DJI a legjobban tud: innovatív és kivételes termékeket létrehozni. Teljes szívemből ajánlom ezt a mikrofont mindenkinek, akinek szüksége van egy kiváló minőségű termékre.

A DJI nem kötött kompromisszumot a tervezés minőségében, és ez a végtermékben is megmutatkozik.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: DJI MIC hír Mikrofon teszt

Keresés