Webshopunkban cookie-kat használunk, melyek segítenek abban, hogy az Önnek nyújtott szolgáltatásaink a lehető legjobbak legyenek. A webhely további használatával elfogadja a cookie-szabályzatunkban foglaltakat, melyet az információk menüpontban talál.
Elfogadom
Menü

DJI Dock 2- Matrice 3D

Gyártó: DJI
Cikkszám: DJIDOCK2-3D
Elérhetőség: Előrendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 990 Ft

Leírás és Paraméterek

DJI Dock 2

Easy Operation, Superior Results

A sokkal fejlettebb, ugyanakkor jelentősen kompaktabb DJI Dock 2 gond nélkül és biztonságosan kezeli a Matrice 3D vagy 3TD drónokat. A Dock 2 súlya kisebb lett, fejlett műveleti képességeket nyújt, valamint felhő alapú intelligens funkciókat tartalmaz, amelyek növelik az automatizált műveletek hatékonyságát és minőségét. 

Könnyű telepítés, indulásra kész

Könnyűszerkezetes kialakítás

A DJI Dock 2 75%-kal kisebb és 68%-kal könnyebb elődjénél, és mindössze két személy segítségével könnyen szállítható, ami rugalmas telepítést tesz lehetővé és csökkenti a telepítési költségeket. 

Hatékony helyszíni kiértékelés

Telepítés előtt a légi jármű a vizuális szenzorok segítségével érzékeli a környezetet, és gyorsan meg tudja állapítani, hogy az adott területen erős GNSS jelek vannak-e. [4] Ez az új, látáson alapuló értékelés jelentősen felgyorsítja a helyszín kiválasztását, az ehhez szükséges időt öt óráról tizenkét percre, vagy annál is kevesebbre csökkentve. [5]

Robusztus, megbízható, újratölthető

IP55 por- és vízálló

A DJI Dock 2 a védelem szem előtt tartásával lett tervezve. Az IP55-ös por- és vízállósági besorolással [1] a Dock 2 hosszú időn keresztül képes stabilan működni még szélsőséges éghajlati és környezeti körülmények mellett is. 

Integrált környezetfigyelő rendszer

A DJI Dock 2 több szenzort integrál, beleértve az esőmennyiség, a szélsebesség és a hőmérséklet mérőket is, hogy érzékelje az időjárás valós idejű változásait. Az online időjárás-előrejelzéssel együttműködve időben figyelmeztetéseket adhat ki, vagy megszakíthatja a repülési feladatokat a DJI FlightHub 2 segítségével, hatékonyan csökkentve a repülési kockázatokat.

Javított leszállási stabilitás

A következő generációs képfelismerő technológiával a légi jármű pontosan azonosítja a leszállóhelyet. Emellett a leszállóhely új csúszka-rámpás, középre igazító kialakítása további segítséget nyújt a pontos leszálláshoz.

Beépített tartalék akkumulátor

Váratlan áramkimaradás esetén a DJI Dock 2 több mint öt órán keresztül képes önállóan működni a beépített tartalék akkumulátorral, elegendő időt biztosítva a légi jármű visszatéréséhez és leszállásához. 

Hat hónapos karbantartási intervallum

Magas védelmi szintjével és megbízhatóságával a DJI Dock 2 mindössze körülbelül hat havonta igényel karbantartást, [7] hatékonyan szabályozva az emberi erőforrás költségeit.

Vészhelyzeti értesítések

Ha a DJI Dock 2 és a légi jármű feladat- vagy vészhelyzeti hibába ütközik, a DJI FlightHub 2 azonnal e-mail értesítéseket küld. Ez lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy pontosan nyomon követhessék és hibaelhárítást végezhessenek az adott információk alapján.

Nagy teljesítményű drónok

Az új DJI Matrice 3D/3TD kifejezetten a DJI Dock 2 számára lett kifejlesztve. A Matrice 3D egy teleobjektíves és egy széles látószögű kamerával van felszerelve, amelyek mechanikus zárszerkezettel rendelkeznek, így megfelelve az 1:500 pontosságú térképezési feladatoknak. A Matrice 3TD széles látószögű kamerával, teleobjektíves kamerával és egy infravörös kamerával van ellátva, amelyek lehetővé teszik a látható fény és a hőképek ábrázolását, így biztonsági és ellenőrzési műveletekhez alkalmas. 

DJI Matrice 3D:

Széles látószögű kamera:

 • 4/3 CMOS
 • 24 mm-es formátummal egyenértékű
 • 20MP effektív pixelek
 • Mechanikus zár

Tele kamera

 • 1/2 hüvelykes CMOS
 • 162mm formátum egyenértékű
 • 12MP effektív pixel

DJI Matrice 3TD

Széles látószögű kamera

 • 1/1,32 hüvelykes CMOS
 • 24 mm-es formátummal egyenértékű
 • 48MP effektív pixelek

Tele kamera

 • 1/2 hüvelykes CMOS
 • 162mm formátum egyenértékű
 • 12MP effektív pixel

Infravörös kamera

 • 40 mm-es formátummal egyenértékű
 • Normál üzemmód: 640×512@30fps
 • UHR infravörös képmód: 1280×1024@30fps
  (Az UHR infravörös kép funkció engedélyezése esetén a repülőgép automatikusan bekapcsolja vagy kikapcsolja az UHR infravörös kép üzemmódot a környezeti fényerősségnek megfelelően).
 • 28x digitális zoom

Kiváló, átfogó teljesítmény

A DJI Matrice 3D/3TD nagy teljesítményű működési képességeinek köszönhetően megfelel a következő követelményeknek magas színvonalú műveleteknek.

Por- és vízálló [1]
IP54

Maximális repülési idő [8]
50 perc

6 irányú
Akadályérzékelő rendszer [9]

Maximális effektív működési sugár [2]
10 km

Integrált RTK modul
±3cm pozícionálási pontosság

Akkumulátor ciklusok [10]
400

Stabil működés, kompromisszumok nélküli hatékonyság

Gyors felszállás

A DJI Dock 2 két RTK antennát integrál, így a repülőgép pontos RTH helymeghatározási információkat kap anélkül, hogy megvárná az RTK adatok konvergálását. Emellett teljes légcsavar-ellenőrzést és felszállást végez, mindössze 45 másodperc alatt, gyorsan üzemképes állapotba kerülve. [11]

Gyorstöltés

A DJI Dock 2 mindössze 32 perc alatt tölti fel a repülőgépet 20%-ról 90%-ra [12] az egymást követő műveletekhez szükséges hatékony energiaellátás érdekében.

Kettős kamerás felügyelet

A DJI Dock 2 egy belső és egy külső halszemkamerával rendelkezik a valós idejű megjelenítés elérése érdekében. A dokkolón belüli és kívüli szoros megfigyelés lehetővé teszi a kezelő számára, hogy távolról megfigyelje az időjárási körülményeket, a környezeti körülményeket és a repülőgép fel- és leszállását.

Felhőalapú működés, maximális ellenőrzés

Felhő alapú feltérképezés

Miután a repülőgép befejezte repülési feladatát, a DJI FlightHub 2 az összegyűjtött repülési adatok alapján nagy pontosságú 3D modelleket készít, hitelesen visszaállítva a működési környezetet. Ezek a modellek megjegyzésekkel elláthatók, mérhetők és letölthetők.

Repülési útvonal szerkesztő

A nagy pontosságú 3D modellek felhasználásával az üzemeltetők első személyű perspektívából végezhetnek vizuális repülési útvonal-szerkesztést, és megtekinthetik a szimulált képalkotási eredményeket. Ez megkönnyíti az intuitív és hatékony működést, valamint növeli a repülési útvonaltervezést és a pontosságot.

AI Spot-Check

Keretezzen be egy adott területet a 3D modellben, és a repülőgép a későbbi automatizált műveletek során automatikusan összehasonlítja a rögzítendő területet a bekeretezett területtel. Ez aktívan beállítja a kamera szögét, hogy több repülés során is biztosítsa ugyanannak a területnek a pontos rögzítését.

FlyTo feladatok

A DJI FlightHub 2 FlyTo feladatai nagy pontosságú 3D modelleket használnak az optimális repülési útvonal automatikus megtervezéséhez. Egy sürgős feladat előtt a kezelőnek csak rá kell kattintania a témára, és a repülőgép hatékony és biztonságos útvonalon repül a célállomáshoz.

Élő repülésvezérlés

A DJI FlightHub 2 vagy egy harmadik féltől származó felhőplatform alapján, még akkor is, ha DJI Dock 2 távoli régióban van telepítve, a kezelő továbbra is vezérelheti a repülést és a gimbal szögét billentyűzet és egér segítségével.

Akadály elkerülése

Az automatikus repülési feladatok végrehajtása során a repülőgép a repülési feladatok sikerességének növelése érdekében mindenirányú akadályérzékelést és automatikus akadálykerülési funkciókat használ.

Nyitott ökoszisztéma
Kiterjedt képességek

Harmadik féltől származó hasznos terhek

Még több funkciót adhatsz hozzá, csatlakozhatsz harmadik féltől származó hasznos terhekhez [3], például hangszórókhoz és reflektorokhoz a repülőgép E-Portján keresztül, és távolról vezérelheted a hozzáadott hasznos terhet a DJI FlightHub 2 segítségével. [13] Emellett a repülőgép E-Port Lite-ja támogatja az ejtőernyőhöz való csatlakozást [3] a fokozott repülés- és személyi biztonság érdekében.

Edge Computing

A DJI Dock 2 rendelkezik egy edge computing bővítő interfésszel, amely lehetővé teszi a médiafájlok előfeldolgozását és egyebeket az üzemeltetési hatékonyság további javítása érdekében.

Privát telepítés felhő API-val

Szabjon testre szabott kezelőrendszert a DJI Dock 2 számára a Cloud API segítségével, vagy gyorsan csatlakoztassa azt egy harmadik fél felhőplatformjához, megkönnyítve a hatékony és kényelmes privát telepítést.

Felhő-felhő koordináció

A DJI FlightHub 2 FlightHub Sync funkcióján keresztül a felhasználók könnyen összekapcsolhatják azt egy harmadik fél felhőplatformjával a működési adatok rugalmas kezelése érdekében.

DJI TerraAPI

A DJI TerraAPI segítségével a felhasználók mostantól integrálhatják a DJI Terra erőteljes térképezési képességeit saját dokkolókezelő rendszereikbe. Ez lehetővé teszi az automatizált 2D/3D rekonstrukciót és a testreszabott fotótérképezési munkafolyamatokat, így a DJI Dock 2 működési eredményei jobban megfelelnek a legkülönbözőbb ipari alkalmazások igényeinek.

A DJI Dock 2 legfontosabb frissítései a Dock 1-hez képest: 

 • Kisebb méret és könnyebb súly: 0,34 m2 alapterület és 34 kg; Könnyebb szállítani és telepíteni. 

 • Jobb lefedettség és hatékonyság: maximális repülési ideje 50 percre nőtt és akár 10 km sugarú körben képes küldetést végrehajtani.  

 • Felmérési képesség: Az M3D egy 20MP-es felmérő kamerával rendelkezik (ugyanaz, mint az M3E kamera), amely új lehetőségeket nyit az építkezések menedzsmentjében, bányászatban, és sok más területen.  

 • Költséghatékonyabb: alacsonyabb hardver- és telepítés-karbantartási költséget von maga után. 

Mely légi járművek kompatibilisek a DOCK 2-vel? 

A DJI Matrice 3 dock-verzió és a DJI Matrice 3 Thermal (hőkamerás) dock-verzió. Ezek különböző kamerákkal bírnak, amik az alábbi táblázatban találhatók. Az M3D magas precizitású felmérési és térképezési feladatokra használható, míg az M3TD rendvédelmi műveletek, ellenőrzések során alkalmazható. 

 

M3TD 

M3D 

Széles látószög 

1/1.32" CMOS,48MP 

4/3" CMOS,20MP, mechanikus zárszerkezet 

Tele 

1/2" CMOS,12MP 

1/2" CMOS,12MP 

56x hibrid zoom 

56x hibrid zoom 

Thermal (hőkamera) 

640×512@30fps 

 

Milyen szoftver/SDK/API támogatása van a DJI DOCK 2-nek? 

A DJI DOCK 2 együttműködik a DJI FlightHub 2 platformmal. Hasonlóan a DJI Dock 1-hez, a DJI DOCK 2 is támogatja a Cloud API-t, amely lehetővé teszi harmadik féltől származó fejlesztők számára, hogy felhőalapú platformokat hozzanak létre a DJI DOCK 2 működtetésére, kezelésére. Az M3D/M3TD drón E-Porttal van felszerelve, amely lehetővé teszi harmadik féltől származó hasznos terhek (payloadok) rögzítését. 

Milyen alkalmazási területeken ajánlott a DOCK 2 használata? 

Az M3D-n található 20MP-es széles látószögű kamera (ugyanaz, mint az M3E kamera) nagy pontosságú felmérési és térképezést biztosít. A DJI DOCK 2 alkalmazható olyan esetekben, mint építkezések előrehaladásának nyomon követése, földmunkák mérése, földrengések, csuszamlások monitorozása, és még több. A hőkamerával és RGB kamerával egyaránt felszerelt M3TD, egyből indítható a DJI DOCK 2 -ből biztonsági járőrözésre, vészhelyzeti válaszadásra, automatizált eszközellenőrzésekre, és további feladatokra. 

A DJI DOCK 2 esetében mi a minimális időköz két művelet között? 

A két repülés közötti minimális időköz 32 perc. Ez idő alatt a drón akkumulátorát 20%-ról 90%-ra képes feltölteni a drónfészek. 

Támogatja a DOCK 2 a valós idejű terepkövetést, az okos ferde (oblique) nézetet és az EV-beállítást, fókuszt, ISO-t? 

Az okos ferde nézet támogatott. Az egyéb funkciók jelenleg nem támogatottak. 

 

 

DJI Dock 1 és DJI Dock 2 specifikáció összehasonlítás

  DOCK2 DOCK1
Súly 34 kg 105 kg
Méret Dock nyitva: 1228*583*412mm Dock nyitva: 1675x885x735mm
  Dock zárva: 570*583*465mm Dock zárva: 800x885x1065mm
Bemeneti feszültség 100 ~ 240 V, 50/60 Hz 100 ~ 240 VAC, 50/60 Hz
Bemeneti teljesítmény max 1000 W max 1500 W
Hőmérséklet -25°C ~ 45°C -35°C ~ 50°C
IP értékelés IP55 IP55
Max. felszállási magasság 2500 m 4000 m
Max. működési sugár 10 km 7 km
Töltés 32 perc (20%-90%) 25 perc (10%-90%)
Akkumulátor ciklusok száma 400 400
Tartalék akkumulátor több mint 5 óra több mint 5 óra
Fejlesztés felhő API+szélső számítás felhő API+szélső számítás

M3TD/M3T/M30T specifikáció összehasonlítás

  M3TD M3T M30T Dokkoló Változat
Súly (Akkumulátorral) 1410 g 920 g 3870 g
Méret (Kinyitva) 335x398x153mm 347,5x283x107,7mm 470x585x246mm
Maximális Vízszintes Sebesség 21 m/s 21 m/s 23 m/s
Maximális Szélsebesség Ellenállás Működés közben: 12 m/s 12 m/s 12 m/s
  Felszállás/leszállás: 8 m/s    
Maximális Repülési Idő 50 perc 45 perc 40 perc
Maximális Lebegési Idő 40 perc 38 perc 35 perc
IP Értékelés IP54 nem támogatott IP55  
Hőmérséklet -20°C ~ 45 °C -10°C ~ 40°C -20°C ~ 50 °C
Széles Látószögű Kamera 1/1.32" CMOS, 48MP 1/2" CMOS, 48MP 1/2" CMOS, 12MP
Zoom/Tele Kamera 1/2" CMOS, 12MP 1/2" CMOS, 12MP 1/2" CMOS, 48MP
  56x hibrid 56x hibrid 5x-16x optikai zoom
Hőkamera 640×512@30fps 640×512@30fps 640×512@30fps
Lézer Modul nem támogatott nem támogatott támogatott
FPV Kamera nem támogatott nem támogatott

támogatott

KÉRJ EGYEDI ÁRAJÁNLATOT SZAKÉRTŐINKTŐL!


A terméket mint hivatalos magyarországi forgalmazó értékesítjük. Új DJI drónokra és kamerastabilizátorokra, GoPro kamerákra a bemutatótermünkben és webáruházában vásárolt termékekre a magyarországi fogyasztóvédelmi törvények szerinti hivatalos, a forgalmazók által vállalt feltételeknek megfelelő.

MyActionCam drón- és kameraspecialista.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

Keresés